Piškot se šlehačkovým krémem
Piškot se šlehačkovým krémem a jahodami je klasický dezert, který okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Jemný piškotový základ doplněný nadýchaným šlehačkovým krémem a čerstvými, šťavnatými jahodami tvoří dokonalou kombinaci, která potěší každého milovníka sladkostí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 493 kJ / 2 747 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,88 g |
Tuky | 123,06 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 598 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 338,70 g |
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků. Krok 2: Korpus: Vyšleháme bílky s cukrem dotuha (když vytáhneme šlehač, musí v bílkové hmotě zůstat špičky v místě vytažení šlehacích metliček). Krok 3: V další míse si vyšleháme žloutky s olejem do světlé pěny, postupně budeme do pěny ze žloutků přidávat mouku a bílky, opatrně mícháme. Krok 4: Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C do zrůžovění. Krok 5: Krém: Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a přidáme bílý jogurt, dle chuti můžeme osladit. Krok 6: Vychladlý piškot si rozpůlíme, na jednu půlku natřeme část krému, poklademe jahody nakrájené na malé kousky, jahody opět potřeme krémem a přiklopme druhou půlkou piškotu (celý moučník si můžeme oříznout, aby byl souměrný). Zdobíme dle libosti, já potřela zbylým krémem, ozdobila jahodami a odřezky z piškotu.
Zveřejněno 10. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškot se šlehačkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BExX
Moje poznámka
Piškot se šlehačkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BExX
Nejnovější recepty
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 7 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 9 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno před 12 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Třená staročeská bábovka
Přidáno 28. 4. 2025 18:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 2 hodinami
Banánová bábovka
Ketynna před 3 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Oskeruska před 4 hodinami
Šunkofleky
Sabiii před 7 hodinami
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Sabiii před 7 hodinami
Můj segedínský guláš
radekfiala před 8 hodinami
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Ernest_Bago před 8 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
pokorny.iv@email.cz před 9 hodinami
Pampeliškový med
pavlina.smrzova@seznam.cz před 9 hodinami
Nepečený jablečný dort
masarykoele před 10 hodinami
Tématické fráze:
krem na piskot,
pečení piškotu,
piskot s kremem,
levný piškot s kremem,
peceny piskot s kremem,
moučník se šlehačkovým krémem,
chyby při pečení piškotu,
piškot s krémem a jahody,
pečený piškot,
lehke kremy na piskot,
piškotový moučník s krémem,
rychlý piškot s krémem a ovocem,
piškot z bílků,
krém do piškotu,
korpus se slehackou a pecenym bananem,
recept na lahodné kostky se šlehačkovým krémem,
diskuze o slehačkovým krému,
co se zbylym kremem a odrezky,
piškot se šodo,
co se zbylym piskotem
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
mouka hrubá,
vejce,
olej,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
jogurt bílý holandia,
jahody
Komentáře (23)
Dovolím si upozornit, ve slově " omlouvám" chybí písmenko.
Takže se omouvám, už na Vaše recepty nebudu negativně reagovat. A mimochodem - nevím, kde jinde podle nereg. zvědavce prudím, na jiné stránky nechodím a tady se snažím být vždy slušná, což dokazují i níže napsané komentáře.
Takže ještě jednou pardon