Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém z medvědího česneku s václavkami

V této krémové polévce spojíme dvě delikátní suroviny - aromatický svěží medvědí česnek a václavky, které máme od podzimu zamrazené. Výrazné chutě na závěr zjemníme smetanou a můžeme podávat.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 332 kJ /
1 035 kcal
Bílkoviny25,69 g
Tuky82,78 g
Vláknina16,30 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 118 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy39,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmažíme drobne nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené pokrájané zemiaky, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme, varíme. V nádobe vedľa si v troche v slanej vody dobre prevaríme václavky. Krok 2: Keď sú zemiaky mäkké, vhodíme pokrájaný medvedí cesnak, chvíľku varíme. Krok 3: Odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme šľahačku a václavky aj s vodou, v ktorej sa varili. Krok 4: Privedieme do varu, prípadně dochutíme a vypneme. Necháme prestúpiť chute. Ak máme čerstvé šampiňóny, stačí ich podusiť na masle a dať do hotovej polievky.

TIP: Další oblíbená jídla s václavkami

Zveřejněno 12. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nJDR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nJDR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Anna Kocikova:;-)

Bože za co:-*Jenom si nabudím chutě,když tady nakouknu:-SAle to je asi účel těchto stránek;-):-D
Já bych si rozhodně pochutnala:-p:yes::-K

magdalenka: magdi, jooo, já to našla, jasně strapačky máte jako kuřátka. No a máme jasno, huráááá:-D:-D:-K:-K:-K

spagetka: v pohode...ja mám problém, čo je česky horké a čo
hořké...
kuřátka sú slovenské huby - strapačky...
kvôli osvete pridávam sem http://www.nahuby.sk/atlas-hub-zoznam-rod?typ=cz&p...

magdalenka: jééé, to promiň, to jsem fááákt netušila, zas jsem chytřejší, děkuju, já prostě myslela, že sis spletla 2 houbičky, prosímtě a jak se u vás říká kuřátku tedy? Jasně, můžu to najít na webu, ale radši od kamarádky :yes::yes::yes:

spagetka:Slovenské kuriatko=česká liška. Rovnátko v tomto zmysle. Huby poznám obstojne.

Magdi, už jsem tě varovala, že medvěd leze na záhoně ze země;-) a václavky mám ještě v mrazáku:-D

magdalenka, pouha nahoda. Ale pamatuji si, ze uz byla skcro zima a ty jsi neustale vkladala "vaclavkove" recepty a vsichni jsme ti tise zavideli!! Alespon ja tedy ano, priznavam.

magdalenka: Majdi, počkej, kuřátka a lišky jsou dvě odlišné houbičky, takže ne rovnátko ;-);-);-)

Jitkas:autorom si tak na polovicu ty...:-D

Aha, toz sem s autoskym pravem. Jsem to ja, magdalenka, neudrzela jsem se, kdyz jsi vlozila vcera foto medveda. Nikdy jsem ho tolik pohromade nevidela. Toz jen tak dal, tvoje recepty jsou velice originalni, jednoduche a zabavne.

maris: to vieš, že áno...kuriatka = lišky som už dávno nevidela...

Vlastne ma na toto "nasmerovala" jedna neregi Jitkas (môže to byť hocikto, nie práve tá osoba, čo dnes reaguje pod receptom), keď napísala včera u môjho receptu "krome velkovyrobny vaclavek, mas tez plantaze medvediho cesneku, to tedy cubrnim!! ", takže vďaka patrí jej.

Jitkas: jo.. takže nejen mědvěd, ještě navrch václavky, a teď záviďte, viďte:-S:-?:-D:-D:-D
parádní polívčička:-p;-):-):yes:

Moc se Ti to povedlo:-p:yes:+1
Myslíš, že bych místo václavek mohla dát lišky ?;-):-))

Tématické fráze:
recepty z medvědího česneku, jak poznam medvedi cesnek, co s václavkami, medvědi česnek jak poznám, medvědí česnek krém, medvědí česnek recepty, recepty s medvědího česneku, krem z medvedi cesneku, chute po cesneku, medvědí česnek hořká chuť, recepty cesneku medvediho, cesnek medvedi krem, medvědí krém, recepty z medvědího česneku, recept medvědího česneku, medvědí česnek recepty recept, medvedi cesnek recept, krém s medvědím česnekem

Suroviny:
cibule, olej, brambory, vývar masový, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, list medvědího česneku, smetana ke šlehání, houby václavky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu