Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 558 kJ / 2 046 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,00 g |
Tuky | 131,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 570 mg |
Sodík | 640 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 9,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi 1 dl olivového oleje a dobře promneme, tak aby bylo maso pokryto směsí koření oleje a soli. Maso necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne.
Krok 2: Kostky masa orestujeme na pánvičce, aby se maso zatáhlo, a necháme ho opékat do zlatavé barvy – často mícháme, aby se maso nespálilo.
Krok 3: Po opečení přendáme do hrnce a podlijeme trochou vody, tak aby maso bylo ponořeno jen do poloviny. Dusíme pod pokličkou, dokud maso není krásně měkké (doba dle druhu použitého masa).
Krok 4: Jakmile je maso měkké tak přidáme kelímek sladké smetany, ve které rozmícháme 1 lžíci hladké mouky. Dobře promícháme a necháme provařit cca 10 – 15 minut. Na závěr velmi voňavou omáčku dle chuti a potřeby dosolíme. Podáváme s bramborem vařeným ve slupce nebo rýží.
Zveřejněno 7. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QAQ7
Moje poznámka
Vepřové po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QAQ7
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 6 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 7 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 9 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 4 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 5 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 6 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 6 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 6 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 6 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 6 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 6 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 7 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 7 hodinami
Tématické fráze:
vepřové po řecku,
vepřove maso po řecku,
maso po řecku,
veprova kyta po recku,
krkovice po řecku,
kuřecí maso po řecku,
krůtí maso po řecku,
recka smes,
krutí po řecku,
veprove maso na recky zpusob,
vepřové na řecký způsob,
co nového v řecku,
vepřové kostky po řecku,
vepřová plec po řecku,
vepřové plecko recepty,
vepřová směs po řecku,
veprovepo,
kuřecí směs po řecku,
mlete maso po recku,
vepřový plátek po řecku
Suroviny:
krkovice vepřová,
koření na vepřové maso,
smetana na vaření,
olej olivový,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (24)