Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná vejce s tvarůžky

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 497 kJ /
1 075 kcal
Bílkoviny88,20 g
Tuky74,44 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 2,97 g
Sůl7,11 g
Sacharidy12,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladit. Oloupeme je, rozpůlíme a žloutky vyndáme do misky. Krok 2: Přidáme k nim máslo pokojové teploty, smetanu, hořčici podle chuti, opatrně osolíme a našleháme jemný krém. Krok 3: Vmícháme do něho nadrobno pokrájené (nebo nastrouhané) tvarůžky, pažitku a naplníme bílkové misky. Je-li třeba, opatrně jim seřízneme dno, aby lépe stály. Krok 4: Na talíři doplníme plněná vejce ledovým salátem a rajčátky.

Zveřejněno 14. 3. 2013

Poznámka autorky maris

Doufám, že s blížícími se Velikonocemi vám tato varianta plněných vajec přijde vhod.

Kdo má rád ostřejší, nahradí plnotučnou hořčici dijonskou.

Zdroj: inspirace v magazínu Albert / www.tvaruzky.cz /

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vejce s tvarůžky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJRw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vejce s tvarůžky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJRw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

savlinka: Jani, moc děkuju nejen za vyzkoušení ale i za fotku;-):-K

Dnes jsem udělala tuto dobrotu;-)

Jako namalované :yes::-K

nádhera:yes::yes::-K

Moc pěkný nápad na Velikonoce;-):-p:-p

Bibinka: Bibi děkuju, doufám, že si pochutnáte;-):-p:-)

Ivana Ch: Ivanko, moc děkuju za vyzkoušení a mám radost, že jste spokojení:-);-)

Tak já na velikonoce nečekala, vajíčka jsou na dnešní možná večeři, ale musím říct že jsou hodně jedlá, určitě budou častěji, vajíček mám dost, od slepiček, tak proč né :-p:-p::yes::yes::-K:-K

maris:Maris, toto mi z nějakého důvodu uniklo, to by byla velká škoda, po Velikonocích zaručeně ty vajíčka spáchám;-) Máš 19.bod:yes:

Moc vám všem děkuji za milé komentáře a doufám, že až nebudete vědět po Velikonocích co s vajíčky, tak si na recept vzpomenete;-):-)

Já to tam také viděla a hned mě to zaujalo, ale ty Maris máš hezčí fotečky než v Albertovi :yes:

To vypadá nejen krásně, jako ostatně každá tvoje fotka, ale i chutně:yes:+

Joo, já jsem to viděla v tom magazínu, jen si nevzpomenu kdy! Paráda, Maruško!:yes:

:-p Krásně voňavá inspirace na Velikonoce :yes::yes:

Tvarůžky mě jako náplň do vajíček ještě nenapadly;-)Tohle je príma a určitě dobrota bude i u nás:-p:yes::-K

ŠIKULA! Varí (aj fotí) neskutočne krásne. :yes:

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
plněná vejce, plněná vejce recept, plněné vejce, recept na plněná vejce, recepty z vajec, plnena vejce plnotucna hrcice, rajčata plněná tvarůžky, plnena vajce, rajcata s tvaružkama, vajíčka plněná tvarůžky, plněné vejce tvarůžkama, recept na plněné vejce, tvaružky s bučkem, tvarůžky, plněná rajčata s tvarůžky, plněné vejce recept, recept plněná vejce, co s vajíčky po velikonocích, plněná vajíčka, vejce plněné

Suroviny:
vejce, sýr tvarůžky kulaté, máslo, smetana zakysaná, hořčice plnotučná, pažitka, sůl, salát ledový, rajče cherry

Přidat fotografie receptu