Jidáše
Tyto sladké kynuté uzly zvládne doma upéct každý - příprava je jednoduchá a s hladkým těstem se velmi dobře pracuje. Hotové jidáše jsou potřené vajíčkem a pokapané medem, takže se krásně lesknou a voní po medu.
Suroviny pro 15 kusů
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 396 kJ / 2 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,84 g |
Tuky | 71,38 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 700 mg |
Sodík | 727 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 430,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Z droždí, mléka a 2 lžiček cukru zaděláme kvásek.
Krok 3: Cukr, tuk a žloutky utřeme do světlé pěny a osolíme. Přidáme mouku a vykynutý kvásek.
Zpracujeme v tužší těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu. Krok 4: Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých vyválíme tenké proužky a ty stáčíme do spirály. Tvary přeložíme na plech a potřeme rozkvedlaným vejcem. Krok 5: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut, aby byly dozlatova. Krok 6: Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme.
Zpracujeme v tužší těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu. Krok 4: Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých vyválíme tenké proužky a ty stáčíme do spirály. Tvary přeložíme na plech a potřeme rozkvedlaným vejcem. Krok 5: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut, aby byly dozlatova. Krok 6: Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme.
Zveřejněno 13. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jidáše
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1AQ
Moje poznámka
Jidáše
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1AQ
Nejnovější recepty
Domácí bylinkové tagliatelle
Přidáno před 1 hodinou
Turecká vejce
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno před 21 hodinami
Segedín z trouby
Přidáno 4. 4. 2025 11:18
Měkké banánové sušenky
Přidáno 4. 4. 2025 09:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety aglio olio e peperoncino
Sarka1966 před 11 minutami
Pečené kuře
Lucek před 23 minutami
Škvarkové pagáčky
jamara před 24 minutami
Kantonske kure
Marcela0123 před 27 minutami
Kuřecí čína
Blofas před 33 minutami
Hovězí plátky s kapustou a hořčicí
majeva před 37 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Bertas před 45 minutami
Dušená mrkev
Paulika před 58 minutami
Krémová pórková polévka
sarkatuckova34 před 1 hodinou
Bylinková kuřecí jatýrka na víně
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Tématické fráze:
jidáše,
jidaš,
jidáši,
těsto na jidáše,
pečené jidáše,
jidáše pečivo,
jidáše s medem,
kynuté jidáše,
skořicové jidášky,
pečivo jidaš,
jidáše recept,
pečivo jidáše,
pečený jidáš,
jidáši pečivo,
jidáš s medem,
recept na jidase,
výborné jidáše,
jidáš pečivo,
jidáš recept,
skořicové jidáše
Suroviny:
droždí čerstvé,
mléko,
cukr,
žloutek,
máslo,
mouka polohrubá,
sůl,
vejce,
med
Komentáře (5)