Věnečky - pro začátečníky
Odpalované těsto není zrovna nejjednodušší, ale s tímto receptem jej s trochou šikovnosti zvládne i úplný začátečník. Křehké věnečky pak můžeme plnit klasickým máslovým krémem, ale i s obyčejnějším hustým pudinkem budou vynikající.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 859 kJ / 1 639 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,66 g |
| Tuky | 65,87 g |
| Vláknina | 6,40 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 229,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu se solí a Herou přivedeme k varu. Když se tuk rozpustí, vsypeme najednou všechnu mouku a důkladně promícháme, aby se nevytvořily hrudky.
Krok 2: Za stálého míchání propařujeme tak dlouho, dokud se těsto nezačne odlepovat ode dna. Pak jej dáme vychladnout.
Krok 3: Do úplně vychladlého těsta zašleháme postupně vejce, jedno po druhém, až vznikne tuhá hmota. Včas zapneme troubu na 200 °C.
Krok 4: Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plechs pečicím papírem nastříkáme tvary věnečků - uděláme dvě kolečka.
Krok 5: Pečeme v troubě na 200 °C. Troubu neotvíráme 8 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme dočervena.
Krok 6: Množství těsta vyjde na dva plechy. Hotové věnečky rozkrajujeme ještě teplé, zastudena by se při prokrajování drobily a praskaly.
Krok 7: Připravíme hustý krém: svaříme mléko cukr a pudinkový prášek a vychladlým krémem věnečky naplníme.
Zveřejněno 1. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky - pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vR0
Moje poznámka
Věnečky - pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vR0
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 40 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sachr cukroví
adela. před 7 minutami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 3 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 4 hodinami
Tématické fráze:
ekucharka.net recepty-a-video recepty,
máslové věnečky,
věnečky video,
náplň do věnečků,
recept na věnečky a naplń,
recept na venečky,
videorecepty pro začátečníky,
ekucharka venecky,
ekucharkanet-žloutkové věnečky,
video recepty věnečky,
věnečky recept video,
recepty pro začátečníky,
venecky recept,
jak udělat podzimní věnec,
žloutkové věnečky video recept,
video recept na venecky,
recepty věnečky,
rychlé cookies recept ekuchařka,
pudinkove venecky,
venecky vydeo
Suroviny:
voda,
tuk hera,
sůl,
mouka polohrubá,
vejce,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice
Komentáře (18)