Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 618 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,81 g |
Tuky | 0,79 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky mírně naklepeme, po stranách nařízneme.
Krok 2: Osolíme, opepříme, na každý kus masa položíme 2 listy šalvěje a překryjeme plátkem šunky.
Krok 3: Upevníme párátky ( viz. fotopostup).
Krok 4: Na oleji maso zprudka z obou stran opečeme dohněda, můžeme přidat zbytek šunky a šalvěje, podlijeme nejprve vínem, necháme odpařit a poté přilijeme vývar.
Krok 5: Přiklopíme a pozvolna, za občasného podlití, dusíme doměkka.
Krok 6: Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Krok 7: Poté maso vymeme, přiklopíme, aby neoschlo, máslo a mouku dobře prohněteme a tímto výpek zahustíme.
Krok 8: Provaříme a vrátíme maso zpět.
Krok 9: Nezapomeňte na párátka :-)
Zveřejněno 19. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení roštěnky alla saltimbocca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkv1
Moje poznámka
Jelení roštěnky alla saltimbocca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkv1
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Malinové "obrázky"
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 7 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 23 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 2 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 6 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 6 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 17 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 22 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 22 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Tématické fráze:
jelení plátky,
jelení plátky recept,
jelení skok recept,
roštěnky z jeleního masa,
jelen recepty,
saltimbocca alla romana,
recepty z jelena,
plátky z jelena,
saltimbocca,
roštěnka,
jelen recept,
jelení platek,
jelen,
roštená z jeleního masa,
recept na jelení skok,
roštěnky recept,
recept jeleni platek,
rostenka z diviny,
dančí roštěná,
jelenní roštěná recept
Suroviny:
roštěná jelení,
šalvěj,
pršut,
víno bílé,
vývar,
česnek,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (24)