Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 618 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,81 g |
Tuky | 0,79 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky mírně naklepeme, po stranách nařízneme.
Krok 2: Osolíme, opepříme, na každý kus masa položíme 2 listy šalvěje a překryjeme plátkem šunky.
Krok 3: Upevníme párátky ( viz. fotopostup).
Krok 4: Na oleji maso zprudka z obou stran opečeme dohněda, můžeme přidat zbytek šunky a šalvěje, podlijeme nejprve vínem, necháme odpařit a poté přilijeme vývar.
Krok 5: Přiklopíme a pozvolna, za občasného podlití, dusíme doměkka.
Krok 6: Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Krok 7: Poté maso vymeme, přiklopíme, aby neoschlo, máslo a mouku dobře prohněteme a tímto výpek zahustíme.
Krok 8: Provaříme a vrátíme maso zpět.
Krok 9: Nezapomeňte na párátka :-)
Zveřejněno 19. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení roštěnky alla saltimbocca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkv1
Moje poznámka
Jelení roštěnky alla saltimbocca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkv1
Nejnovější recepty
Vanilková šarlota s ananasem
Přidáno před 7 hodinami
Chlebíčky s rostbífem
Přidáno před 8 hodinami
Pórkový koláč z bramborového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Panenka v bylinkách
Přidáno před 22 hodinami
Zapečený karbanátek
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Sedm tipů, jak nápaditě ozdobit jednohubky pro návštěvu. Použít můžeme ořechy, bylinky a ovoce či ozdobně vykrojený sýr
Novoroční zvyky a pověry: Čočka zajistí peníze, vepřový ovar a uzené přinesou štěstí, s rybami vám ale zase uplave
Pět nejslavnějších drinků s proseccem: Aperol Spritz, Bellini nebo French 75 jsou zpestřením každé silvestrovské párty
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalá kachna
vaclavagregrova před 1 hodinou
Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)
Leninka87 před 1 hodinou
Lehké kovbojské fazole
PaveL2002 před 1 hodinou
Cibulačka se sýrovými toasty
Kajkajak před 2 hodinami
Škvarkové pagáče
Merylas před 2 hodinami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
Matea před 3 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
MildaJansa před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
MildaJansa před 4 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
George63 před 6 hodinami
Kovářské kotlety 2
Panova před 7 hodinami
Tématické fráze:
jelení plátky,
jelení plátky recept,
jelení skok recept,
roštěnky z jeleního masa,
jelen recepty,
saltimbocca alla romana,
recepty z jelena,
plátky z jelena,
saltimbocca,
roštěnka,
jelen recept,
jelení platek,
jelen,
roštená z jeleního masa,
recept na jelení skok,
roštěnky recept,
recept jeleni platek,
rostenka z diviny,
dančí roštěná,
jelenní roštěná recept
Suroviny:
roštěná jelení,
šalvěj,
pršut,
víno bílé,
vývar,
česnek,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (24)