Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 716 kJ / 4 473 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,24 g |
Tuky | 239,43 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 485,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte troubu na 250°C.
Krok 2: Vejce a cukr vyšlehejte do pěny. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a vmíchejte ji do směsi a vajec.
Krok 3: Obdelníkovou formu o rozměrech asi 30 krat 40 cm vyložte pečicím papírem.
Krok 4: Směs nalijte do formy a pečte asi 5 minut uprostřed trouby. Upečený piškot vyklopte na pečicí papír vysypaný moučkovým cukrem. Sejměte pečicí papír. Korpus zakryjte pečicím plechem a nechte jej vychladnout.
Krok 5: Namočte do studené vody plátky želatiny.
Krok 6: V kastrůlku smíchejte vaječné žloutky, cukr, kukuřičnou mouku a 3 dl smetany. Směs na mírném ohni míchejte tak dlouho dokud nezhoustne. Plátky želatiny vyjměte z vody a vmíchejte je do horké náplňě. Náplň ochuťte vanilkovým cukrem.
Krok 7: Ze zbylých 2 dl smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte jí do náplňě. Náplň nechte vychladnout.
Krok 8: Nerovné okraje piškotu přiřízněte nožem. Těsto pak nakrájejte na tři pláty o rozměrech 8 krat 29 cm, pláty těsta promažte náplní a položte na sebe.
Krok 9: Pomocí potravinářského barviva obarvěte marcipán narůžovo, vyválejte z něj obdelník o rozměrech asi 30 krat 18 cm.
Krok 10: Marcipán položte na piškotový moučník a přesvědče si, že je hladký a napnutý. Ostrým nožem nakrájejte moučník na 8 kousků o šířce asi 3,5 cm a jednotlivé kousky posypejte moučkovým cukrem.
Zveřejněno 14. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro princezny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LPQ
Moje poznámka
Dort pro princezny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LPQ
Nejnovější recepty
Bryndzové pirohy
Přidáno před 6 hodinami
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 17 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno 14. 4. 2025 11:00
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno 14. 4. 2025 08:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Fitulka před 8 minutami
Koka sušenky
faluska před 21 minutami
Filé s paprikami a kuskusem
ZboSy před 2 hodinami
Květákový mozeček
vervla před 2 hodinami
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 5 hodinami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 14 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 18 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 19 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 19 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 19 hodinami
Tématické fráze:
dort zamek,
dort korunka,
dort zámek postup,
korunka na dort,
dort jako princezna,
princeznin dort,
dort s princeznou,
korunka z marcipánu,
dort s korunkou,
dort zámek s princeznama,
korunka s marcipánu,
zamek dort,
korunka pro princezny z papíru,
dort s princeznou foto,
princeznin dort recept,
dorty zamek,
dort zámek s princeznou,
korunka dort,
dorty princezen,
jak udelat korunku z marcipanu
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
želatina,
žloutek,
cukr krupice,
mouka kukuřičná,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
marcipán,
potravinářské barvivo,
cukr moučkový
Komentáře (7)