Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 647 kJ / 1 111 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,26 g |
| Tuky | 36,37 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 596 mg |
| Sodík | 1,26 g |
| Sůl | 2,97 g |
| Sacharidy | 131,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme zchladnout. Poté je rozmačkáme.
Krok 2: Mezitím nakrájíme maso a hlívu na menší kostičky, osolíme a orestujeme je na oleji. Necháme zchladnout.
Do brambor vmícháme kysanou smetanu, maso s hlívou, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, bylinky a dochutíme. Krok 3: Kulatou misku vhodnou do trouby vymažeme sádlem, můžeme nazdobit listy medvědího česneku, které přilepíme na stěny, vysypeme strouhankou a opatrně vložíme směs, kterou uhladíme. Misku přikyjeme alobalem a dáme do vodní lázně do rozpálené trouby na 220°C. Necháme cca 45 minut, dokud neztuhne. Poté vyjmeme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.
Do brambor vmícháme kysanou smetanu, maso s hlívou, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, bylinky a dochutíme. Krok 3: Kulatou misku vhodnou do trouby vymažeme sádlem, můžeme nazdobit listy medvědího česneku, které přilepíme na stěny, vysypeme strouhankou a opatrně vložíme směs, kterou uhladíme. Misku přikyjeme alobalem a dáme do vodní lázně do rozpálené trouby na 220°C. Necháme cca 45 minut, dokud neztuhne. Poté vyjmeme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.
Zveřejněno 22. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová Charlotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9A3z
Moje poznámka
Bramborová Charlotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9A3z
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
charlotta,
jak nazdobit bramborovou kaši,
brambory charllote,
brambory charllote,
charlotta recept,
recepty - charlotta,
charlotta sadlo,
zapékané brambory s pancetou,
jahodové zuccotto,
recept charlotta
Suroviny:
brambory,
řízky kuřecí,
hlíva ústřičná,
vejce,
sýr tvrdý,
česnek mědvědí,
pažitka,
smetana zakysaná,
sůl,
olej,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (17)
no teda, Andrej, na co ty nepřijdeš
A ta králičí s brusinkovými palačinkami - hmmm, to zní taky výborně