Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

MMM - meruňkovo-makový moučník

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katyvypl

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: malý plech či dortová forma

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 414 kJ /
4 401 kcal
Bílkoviny117,94 g
Tuky158,80 g
Vláknina26,65 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 609 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy611,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na korpus si ušleháme cukr se žloutky do pěny, zašleháme olej, vmícháme mouku, vanilkový cukr a nakonec tuhý sníh z bílků. Do poloviny těsta zamícháme mák. Na malý plech nebo dortovou formu (v té budou vrstvy vyšší) vlijeme makové těsto a na ně pak navršíme opatrně světlé. Pečeme zvolna asi na 160°C dozlatova. Korpus necháme zcela vychladnout. Krok 2: Na krém si smícháme tvaroh s cukrem, rozmixovanými meruňkami a ušlehanou šlehačkou. Želé ztužovač si připravíme dle návodu a rychle zamícháme do krému. Krém naneseme na korpus a rozetřeme. Dáme do lednice a připravíme si polevu. Krok 3: Do hrnce dáme rozmixované meruňky a šťávu z meruňkového kompotu (případně dolijeme vodou, objem musí být 500 ml), přisypeme cukr a pudinkový prášek a přivedeme k varu. Až bude pudink hustý, hrnec odstavíme a za stálého míchání necháme trochu zchladnout. Polevu poté nalijeme na krém moučníku a opatrně rozetřeme. Moučník necháme v lednici nejlépe přes noc.

Zveřejněno 26. 4. 2013

Poznámka autora katyvypl

Vlastní výtvor. ;-) A povedl se. :-)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjOJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjOJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:yes::yes: nádhera:yes::yes::-K

vypadá krásně, zítra vyzkouším:-8

Vyzerá úžasne. :yes:

Krásné kostičky, moc se ti povedly:-)

To je krása:-K - mě úplně mrzí, že nemusím mák:-(. Ale možná to s ním po letech zase zkusím, tohle je jedinečná příležitost:-):yes::yes::yes:

Já ani původně moc nevěřila, že budou vzhledově tak hezké. :-8 Obzvlášť když jsem viděla ten korpus holý...:-D Ale náplň i poleva jsou úžasně tuhé a když do nich zakrojíte lžičkou, krásně ty pruhy stále drží tvar. ;-)

Tý, to jsou kostky jako když střelí, krásně rovné, s tím já mívám potíže :-8 I podle ingrediencí to bude dobré :-p

Už si jdu tisknout, to bude dobrota:yes::yes::-K

Moučník vypadá moc jdle a určitě i tak chutná:yes::yes::-p;-):-K

Moučník vypadá úžasně (bude určitě osavěžující) a nádherně se ti povedlo i nakrájet řezy:-p:yes:

:yes::yes::yes::yes::yes::-p:-p

Tématické fráze:
merunkovo makový koláč, makové moučniky, makový moučník, merunkovo makova buchta, měruňkovo-makový koláč, makové moučník s pudinkem, makovy moucnik s meruňkami, merunkovo makový, makový moučník s pudinkem, kolač meruňkovo makovy, meruňkovo makovz koláč, meruňkovo pudinkovy koláč, rozmixovaný meruňkový koláč na plech, meruňkovo makovi kolac, moučníky ze želé s meruňkami, makový moučník foto, top recepty makové moučníky, merunkovo makove rezy, top makovy moucnik, meruňkovo - makový koláč

Suroviny:
cukr moučkový, vejce, olej, mouka polohrubá, cukr vanilkový, mák mletý, tvaroh, meruňky, smetana ke šlehání, ztužovač želatinový, cukr moučkový, meruňky, zavařená meruňková, cukr moučkový, pudink vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu