Medvědí preclíky
Preclíky chutnají na jaře i v zimě. Jarní bylinky, jako je medvědí česnek, je oživí a dodají jim chuť. V zimě můžete přidat třeba smaženou cibulku nebo oblíbené koření. Uvidíte, že z talíře budou mizet raketovou rychlostí.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 721 kJ / 2 084 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,65 g |
| Tuky | 32,40 g |
| Vláknina | 16,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 12,01 g |
| Sůl | 30,00 g |
| Sacharidy | 378,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vo vlažnej vode rozpustíme cukor a vmiešame droždie, necháme cca 15 minút stáť. Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme, na drobno pokrájame.
Krok 2: Do múky vmiešame soľ, pridáme olej, oživené droždie a s vlažnou vodou vymiesime relatívne tuhé cesto. Zapracujeme do neho aj pokrájaný medvedí cesnak. Necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
Krok 3: Potom cesto rozdelíme na 16 častí (najprv na polovicu, každú časť zas na polovicu, atď...). Z každého kúska šúľame hada o priemere asi 1 cm, tvarujeme praclíky, alebo necháme v tvare tyčiniek.
Krok 4: Ukladáme na pečící papier alebo na fóliu na pečenie. Po chvíli státia dáme do rúry na 200 °C, pečieme 10 minút.
Krok 5: Po 10 minútach vyberieme, potrieme. Na potieranie v miske zmiešame soľ a múku, postupne pridávame vodu - vymiešame hustú kašičku, postupne riedime. Na praclíky nanášame štetcom a pečieme ešte 5-10 minút, podľa toho, aké vypečené chceme praclíky mať.
Zveřejněno 27. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKlK
Moje poznámka
Medvědí preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKlK
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 18 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 19 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 22 minutami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 25 minutami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 1 hodinou
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 1 hodinou
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 2 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 3 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 3 hodinami
Bramboračka
danal před 5 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 13 hodinami
Tématické fráze:
precliky recept,
vařené preclíky,
precliky videorecepty,
recept na sýrové preclíky,
medvedi praclik,
pikantní preclíky,
sýrové preclíky,
video preclíky,
precliky,
preclíky video,
zadejte název receptu - preclíky.,
recept na preclíky,
recepty preclíky,
česnekové preclíky,
madvedi česnek,
sýrové preclíky recept,
jak se delaji precliky,
slané preclíky,
madvědí preclík,
domácí praclíky
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
olej,
sůl,
list medvědího česneku,
mouka hladká,
sůl,
voda
Komentáře (25)
Vidím, že to moje "bavkanie" malo zmysel.
Ale mám pochopenie aj pre tvoj boj. Ja som bojovala tak s libečkom. Dnes už má pol metra a do jesene bude mať aj 150 cm...a to je na slnku, ktoré vraj moc neobľubuje. U mňa si zvykol.