Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí perkelt v palačinkách

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 104 kJ /
1 937 kcal
Bílkoviny120,60 g
Tuky98,60 g
Vláknina11,46 g
Cholesterol 448 mg
Sodík 1,30 g
Sůl3,07 g
Sacharidy137,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, rychle zamícháme a ihned zastříkneme trochou vody, přidáme na drobné kousky nakrájené maso, osolíme a chvíli restujeme. Krok 2: Zalijeme malým množstvím vody a pod pokličkou chvíli dusíme. Krok 3: Pak přidáme na kousky nakrájené rajče a na nudličky papriku, zase chvíli podusíme a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Krok 4: Přidáme si vodu dle potřeby a necháme zvolna provařit minimálně 15 minut. Krok 5: Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme dle potřeby. Krok 6: Když se nám dusí maso, tak si mezitím usmažíme 4 slané palačinky. Krok 7: Palačinky plníme hotovým perkeltem, spíš masem, šťáva dost vytéká, svineme a povrch přelijeme šťávou. Krok 8: Necháme prudce zapéct v troubě, já porci na talíři nechala jen trochu prohřát v mikrovlnné troubě. Krok 9: Ihned posypeme jemně nastrouhaným sýrem a podáváme.

Zveřejněno 20. 9. 2009

Poznámka autorky Merylas

Recept mám vystřižený z nějakého časopisu, ale je hodně poupravený. V původním receptu bylo použito telecí maso, které se po udušení mělo pomlít a smíchat se zahuštěnou šťávou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9yK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9yK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Máme perkelt moc rádi, především s příloh.haluškami, ale v palačince neznám.Výborný recept a krásná prezentace Maruško!:-K:yes:

Pěkný recept,posílám bod. Hezké fotky.:-D:yes:

Jůůů, to musí být dobrota. Ukládám a dávám bodíka :yes: +

Maruško, to musí být dobroutka, už mám uloženo a určitě vyzkouším:yes::yes::yes: +

Zajímavé :-p:yes:, ale já teď vařím raději jídla, která ti mí rošťaci dokáží sníst sami, aniž by toho polovina skončila na zemi :-D:-D. +;-)

:-p:yes:+

Tématické fráze:
kureci perkelt, perkelt recept, perkelt, kuřecí perkelt recept, slané kuřecí palačinky, kureci nudlicky v palacinkach, kuřecím perkelt, kuřecí perkelt s haluškami, perkelt s haluškami, recept perkelt, maso v palačinkách, palačinky s masem obrazky, kuřecí palačinka, kuřecí v palačinkách, kuřecí perkelt top recept, kuřecí v palačince, kuřecí v palačince se smetanou, zapečené palačinky s perkeltem, kure v palacinkach, kuřecí maso v palačince

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, olej, cibule, sůl, paprika sušená sladká, bujón, rajče, paprika čerstvá červená, mouka hladká, smetana zakysaná, mléko, vejce, mouka polohrubá, sůl, olej, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu