Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové lupínky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: podle chuti-neomezeně

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu omyjeme a nakrájíme na hodně tenká kolečka. Můžeme použít struhadlo, nebo škrabku. Krok 2: Na plech dáme pečící papír a na něj těsně vedle sebe naskládáme kolečka cukety. Osolíme a malinko potřeme olejem, ve kterém rozmícháme bylinky, nebo koření podle vlastní chuti. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě, nejlépe horkým vzduchem cca 10-12 minut a hlídáme!! Tence nakrájená cuketa má tendenci se připalovat.

Zveřejněno 9. 5. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-recept jsem našla dnes na FB a hodně mne zaujal. Přece jen je to trošku zdravější, než klasické brambůrky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové lupínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qr1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové lupínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qr1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zdeňka: Já jsem to nepolívala, jen jsem každé kolečko trochu mázla:-)

Jana Remkova:já dám do misky olivový olej ,sůl,sójovku a hodně česneku na plátky tím to poleju ať je směs na každém kolečku cukety a zapeču .větší lahůdku jsem nejedla .:-p

1974andrea: Pokud je nechceme jíst hned, tak by změkly. Tyhle byly fakt křupavé. Netvrdím, že jako klasické brambůrky, ale byly křupavé:-p

Až budu mít vlastní cukety ze zahrádky, vyzkouším a možná bych je pak naložila do olivového oleje a dávala jako přílohu. Určitě to za pokus stojí. Když je pak velká úroda, ani nevím, jak je všechny zpracovat:yes:

Jani a je to křupavě nebo vláčné?

Irule:Ne, nedává;-)

no to bude lahůdka :-p:yes:, vypadá to skvěle :-). Chci se jen zeptat, nechává se i u tohoto receptu cuketa chvilku tzv. vypotit??:-K

Jana Remkova: tvoje lupienky boli určite lepšie ako ten hokej :yes:;-)

Olinka5555: Já jsem je udělala k tomu zoufalému hokeji:-S:-))

Je to určitě dobrota, cuketa má báječnou chuť. Pěkný receptík a zrovna mám dvě mladé v lednici. Prima inspirace na večeři.:yes::yes::yes:

bebeoli: Můj "tatínek" taky ne:-D

Jeeeee to bude mňamka. Škoda teď jsem poslední cuketu dala do kuskusu, tam byla taky moc dobrá s rajčátky a hlívou. To taky byla mňamka, dětem to taky moc chutná jen náš tatínek to nepapá.:yes::-K

Pokiaľ tie zemiaky nebudem vyprážať, ale upečiem ich tiež v rúre, tak nebudú nezdravé;-)

Mňam mňam :yes::yes::-K

Tématické fráze:
cuketove bramburky, bramburky z cukety, cuketove chipsy, cuketové recepty, cuketove lupienky, bramburky s cukety, cuketa jako brambůrky, cukinové čipsy, cuketové luúpínky, cuketový brambůrky, cuketové luppínky, cuketové smaženky, cukatové lupínky, cuketa recepty, cuketové lahúdky, recepty-cuketové lupínky, sabdzi s česnekovým, sabdzi s česnekovým, recepty cuketové lupínky pečené, cukynove lupinky

Suroviny:
cuketa, olej olivový, sůl, bylinky, koření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu