Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelený chřest s hráškem

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 8 min

18 min (10 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Připravte si jednoduché jarní jídlo ze zeleného chřestu, hrášku, jarní cibulky a na másle opečené šunky s pršutem. Díky rychlému zpracování na pánvi si jednotlivé komponenty zachovají svěžest, barvu a křupavost.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Šunku a pršut nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Vše pak společně orestujeme na másle. Krok 2: Hrášek propláchneme horkou vodou a chřest pokrájíme na kousky. Krok 3: Obojí přidáme na pánev k šunce a cibulce, osolíme a 3-5 minut prohříváme. Chřest i hrášek by měly zůstat křupavé. Krok 4: Nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Krok 5: Podáváme s bagetkou nebo jako přílohu.

TIP: Nejlepší recepty s chřestem

Zveřejněno 29. 4. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Recept z inkitchenopen.blogspot.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelený chřest s hráškem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pEZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelený chřest s hráškem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pEZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí recept i foto :-K

Je to výborné, já dávám slaninu místo šunky. A dávám to také i jako přílohu k pečené rybě bez chřestu jen s hráškem. Dobrota :-)

Je to krása...:yes:

spagetka:Ladi, jsem ráda, že jste si pochutnali a děkuju za foto:-K. Co k tomu bylo dobrého nakonec?

Takže dnešní oběd, zelený chřest jsem dělala poprvé, vždycky jen bílý. Je to skvělé. Teda musela jsem improvizovat, měla jsem jen slaninu, ale šunka byla, jak normální tak Schwarvaldská. Leč dojdu do lednice a... nic no.,..... Takže byla jen opečená slanina, chřest a hrášek (mražený). Bodík jsem dala, s dovolením dám obrázek, když tak to vymaž :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

nádhera:yes::yes::yes::yes:

Jitkas:, p-e-t-r-a:, aisha: Díky i vám:-K

Tak tuhle zelenou krasu bych si s chuti dala..:yes::yes:

Mňam, to vypadá výýýborně :-)

Krasna jarni basta! A foto, jak vykukuje ze zeme, je nadherna.

Moc vám všem děkuju:-K, je to opravdu moc dobré. Kdo nezná zelený chřest, tak chutí se dá hodně přirovnat k cukrovému hrášku, proto jsem zkusila tuhle kombinaci. Mám ho taky radši než ten bílý, ale i ten si s chutí dám;-)
Dělala jsem už i chřestovo - hráškovou polévku a je taky velmi dobrá, tak v sezóně chřestu si dovoluji připomenout;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/23863-chrestovo---...

Další skvost a pěkné fotky:yes::yes:

Tak to bych si dala hned:-). A opět krásné fotky, Ty ani jiné neumíš :-K:yes:

Moooc pěkné - zelený chřest mám raději než bílý ;-) :yes:

Úplně to vidím...Andrea se rozhodla, že v mém jídelníčku chybí chřes..:-D:-D:-D. Ale ještě ho tady nevidím!!!:-D. Andreo, určitě to příjde na řadu;-)

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
zelený chřest recept, zelený chřest, chřest recepty, recepty na zelený chřest, chřest recept, recept na zelený chřest, zeleny chřest recepty, chřest zelený, recepty z chřestu, recept zelený chřest, recepty s chřestem, chřest s hráškem, schwarvaldská šunka, recepty ze zeleného chřestu, recepty na chřest, recepty z chřestu zeleného, chrest zeleny recept, chřest hrášek, hrášek s s chřestem, co ze zeleného chřestu

Suroviny:
chřest zelený, hrášek mražený, šunka, pršut, cibulka jarní, petrželka zelená, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu