Suroviny
Porce: minim. 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 058 kJ / 2 643 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 152,67 g |
| Tuky | 134,98 g |
| Vláknina | 41,46 g |
| Cholesterol | 552 mg |
| Sodík | 2,18 g |
| Sůl | 5,29 g |
| Sacharidy | 190,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava.
Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso pokrájené na menší kostky. Osolíme, opepříme a zprudka restujeme, dokud se nám maso nezatáhne.
Krok 3: Přidáme lilek pokrájený na kostičky, papriku na nudličky, kedlubnu na tenké půl nebo čtvrt plátky.
Krok 4: Vsypeme propláchnutou a na sítku okapanou rýži a vše promícháme.
Krok 5: Nakonec vsypeme natě, případně dosolíme.
Krok 6: Zapékací mísu nebo pekáč zlehka vymažeme sádlem a poklademe oškrábanými a na půl cm kolečka nakrájenými bramborami, zlehka osolíme a navrstvíme masozeleninovou směs z pánve. Nahoru naklademe na kolečka nakrájená rajčata,přidáme vývar a přiklopíme.
Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca hodinu. Pak bez pokličky ještě 30 minut. Pokud je třeba, podléváme vývarem. Ale zelenina pustí šťávy dost.
Zveřejněno 17. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srbský džuveč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDPY
Moje poznámka
Srbský džuveč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDPY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
džuveč,
srbské rizoto,
džuveč recept,
recept na džuveč,
drůbeží džuveč,
srbské rizoto recept,
džuveč v pomalém hrnci,
jehněčí džuveč,
džuveč bulharsko,
recept dzuvec,
džuveč.cz,
recepty džuveč,
džuveč.cz,
džuveč recepty,
džuveč s rybou,
dřuveč,
srbský dřuveč,
recepty na dzuvec,
recept na srbské rizoto,
srbské plátky
Suroviny:
maso jehněčí,
slanina,
sádlo,
cibule,
česnek,
lilek,
kedlubna,
lusk paprikový,
rajče,
brambory,
rýže,
nať petrželová,
vývar,
pepř drcený,
sůl
Komentáře (27)
Tento recept jsem ještě nevařil zkusím jej, jakmile budou na statku Letařovice prodávat České jehněčí. (Mají jej v turnusech)
🤔Pamatuji džuveč již z menzy VŠZ v Suchdole v osmdesátých letech, jenže to se nedá s tímto rovnat. Ale tenkrát už mi chutnalo🤩, nojo, a taky mi bylo 46 míň 😋
děkuju všem za shlédnutí receptu a hezké komentíky, díky
děkuji všem