Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mangoldové lasagne

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 216 kJ /
2 920 kcal
Bílkoviny120,18 g
Tuky59,56 g
Vláknina27,86 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 1,74 g
Sůl4,25 g
Sacharidy464,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a na kolieska nakrájaný pór (asi 3 minúty). Pridáme prelisovaný cesnak, osolíme. Krok 2: Na omáčku rozohrejeme olej, vmiešame múku a krátko dobleda opražíme. Zalejeme mliekom a vývarom a za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme bielym korením. Po prechladnutí vmiešame nastrúhaný syr. Krok 3: Do vymasteného pekáčika nalejeme 1/3 omáčky a ukožíme na ňu plátky lasagní. Na to rozložíme mangodovú zmes a opäť dáme plátky lasagní. Naleme druhú tretinu omáčky. Krok 4: Poukladáme kolieska paradajok, posypeme ich oreganom a jemne osolíme. Uložíme lasagne a polejeme ich zvyškom omáčky. Krok 5: Pečieme pri 150°C asi 40 minút, potom posypeme strúhaným syrom a dopečieme dozlata.

Zveřejněno 19. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mangoldové lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JKR2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mangoldové lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JKR2

Marie

Komentáře (9)

takže s tímto že "persona non grata":-D:-D - jen neztrácej sebevědomí, máš naši důvěru, je to krásné. kvůli tobě a magdě se ten mangold naučím:yes:

magdalenka: :-O ty si chorá ? Prajem skoré vyliečenie. "Zásobovači" sú veru nespoľahliví ;-):-D:-D

tejaja: o tých guličkách viem, páčia sa mi veľmi. Minule som robila s medvedím cesnakom a tiež to bolo skvelé. Len ja som PN a som odkázaná na "zásobovača" a ten má zvláštny štýl nakupovania.:-D
Pekný deň!

magdalenka: Magduška, ak máš ešte mangold, vyskúšaj toto : http://www.toprecepty.cz/recept/34071-tvarohovo-ma...
Robila som to minule a je to výborné ;-)

:-p:-p

Robím trochu jednoduchšiu verziu, ale ukladám si, mangoldu mám stále veľa...

Já dám lasaním ještě šanci, no. Mangold je teda bude u dcery, takže :-p:-p:yes::yes:

:-K:-KMoc hezké a určitě i dobré:yes: A druhý bod je tu;-)
Do bešamelu dávám špetku muškátového květu, ale to jen tak na okraj;-)

To se mi moc líbí:yes:. Mangold sice nemám, ale bude, maminka ho zasela, tak se těším. Určitě realizuju i tyto lasagne..:-p

Tématické fráze:
lasagne s mangoldem, mangold recepty, recepty na mangold, lasagne, lasane s mangoldem, lazaně s mangoldem, mangold top recepty, mangoldové recepty, mangoldove lazane, lasagne s mangoldem a riccotou, lasagne s mangoltem, mangold lasaně, omáčka k lasaním, vegetariánské lasagne s dyni, lasangne s mangoldem

Suroviny:
těstoviny lasagne, rajče, listy mangoldu, cibule, pórek, sůl, česnek, koření oregáno, sůl, olej, sýr tvrdý, olej, mouka hladká, mléko, vývar zeleninový, pepř bílý mletý, sůl, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu