Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 645 kJ / 4 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 616,80 g |
Tuky | 233,60 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,30 g |
Sacharidy | 22,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahňacinu potrieme zo všetkých strán drvenou rascou a osolíme. Vložíme do pekáča, pridáme sušené huby. podlejeme vodou a zakryté pri 200°C dusíme v rúre 1 hodinu.
Krok 2: Potom vyberieme z rúry, pridáme narezané čerstvé huby, navrch lístky šalvie, ak treba podlejeme horúcou vodou (aby bolo dosť na omáčku) a odkryté dusíme v rúre ešte 30 minút.
Krok 3: Mäso vyberieme ( udržiavame ho v teple ), šalviové lístky odstránime, výpek aj s hubami prelejeme do kastróla.
Krok 4: Obe smotany rozšľaháme spolu, pridáme naberačku výpeku, premiešame a vlejeme do vriacej šťavy s hubami. Krátko povaríme. Dochutíme octom a cukrom.
Krok 5: Mäso podávame so zemiakmi (akýmikoľvek, podľa chuti). Omáčku podávame zvlášť.
Zveřejněno 21. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PKAw
Moje poznámka
Jehněčí na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PKAw
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 21 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 13 minutami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 7 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 8 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 9 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 9 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 9 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 11 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 11 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kotlety na houbách,
příprava jehněčího masa,
skopové na houbach,
jehněčí maso na houbách,
jehněčí hřbet na houbách,
úprava jehněčího masa,
recept na úpravu jehněčího masa,
jehněčí hřbet s houbami,
jak upravit jehněčího masa,
jehněčí recepty,
uprava jehněčího masa-recepty,
jehne maso na houbách,
jak upravit jehněčí maso,
jak upravit jehněcí,
jehněčí pečení nahoubacj,
recept skopove na houbach,
jehneci hrbet bez kosti recept,
jehněčí hřbet s kostí recept,
jehněčí kotleta na houbách,
co s kotletou s kostí
Suroviny:
kost,
houby sušené,
houby lesní,
kmín drcený,
sůl,
šalvěj,
smetana zakysaná,
smetana sladká,
ocet,
cukr
Komentáře (23)