Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí roládky s křenovým přelivem

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 653 kJ /
2 546 kcal
Bílkoviny398,20 g
Tuky96,68 g
Vláknina1,62 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 3,85 g
Sůl9,06 g
Sacharidy20,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso rozklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky paprikáše a plátky jadelu. Svineme do roládky a upevníme párátky nebo skřipcem. Krok 2: V pánvi rozpálíme olej a 10 minut na něm roládky opékáme ze všech stran. Zmírníme teplotu a dopékáme dalších 10 minut - můžeme chvílemi přikrýt pokličkou. Krok 3: Maso vyndáme a udržujeme teplé. Výpek zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme, zalijeme mlékem a přidáme krenex. Provaříme na požadovanou hustotu, zalijeme šlehačkou a dosolíme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme na křenové omáčce.

Zveřejněno 23. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roládky s křenovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wmo8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roládky s křenovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wmo8

Komentáře (25)

Eli,to bylo dost podobné,navíc inspirována jsem byla právě tvým receptem;-)a jestě jsem zapomněla..k té anglické jsem přidala i trochu(zbytek)pršuta;-):-p

Teda Rebečko, ta tvoje varianta také láká k vyzkoušení, já tyhle roládky plné chuti prostě miluju a ráda vyrábím.
Šavli, ta tvoje je také parádní - holky, to jste klidně mohly dát jako samostatné recepty ;-):-D, ale díky, jsem potěšená, že vaše fotky zdobí můj recept. :-) Díky.

no vypadá úžasně:yes:,také jsem dnes dělala roládu,ale se zeleninkou;-)posílám fotečku

Eli,nechala jsem se inspirovat tvým receptem:-8a s malými úpravami;-)(Jadel jsem nahradila Mozzarelou,paprikáš anglickou:-8)jsem udělala:-pposílám bod a foto;-):yes:
a ještě...neměla jsem ani kuřecí prsa,ale steak:-Dale chutnalo to:-p:-p:yes::yes:

a tenhle jsem ještě neviděla :-O ten se narodil ještě přede mnou...ivulinko - díky za objev a elizo - klobouk dolů, do toho jdu :yes:

Tahle nádhera tu na mě kouká z náhodných... Elizko máš to nádherné, jak uvařené, tak nafocené:yes::yes::yes:

Elizo, děkuju za radu :yes:, snad to příště bude lepší :-8:-).

Terezko, omáčku stačí povolit mlékem nebo smetanou...
Do výpeku je dobré přidat kousek másla (podle toho, kolik používáš oleje na opečení - já dávám málo oleje, proto to máslo), pěkně seškrábnout všechny přípečky do prostředka pánve, zasypat moukou - na dvě porce bych dala jen jednu rovnou lžíci, promíchat (dělají se žmolky, ale nevšímej si jich) a pak zalít trochou tekutiny, rozšlehat, počkat, až šťáva vezme var a podle potřeby tekutinu dolít (téhle fázi tam ještě mohou být pucky, ale neboj, ony zmizí). Když jí dáš moc, necháš šťávu bublat a redukovat, když málo a omáčka je hustá, tekutinu přileješ. Pak ochutnáš, ochutíš a máš hotovo. Také jsem ji nějaký čas trénovala, ale fakt na tom nic není. Přeji ti hodně úspěchů a chutných omáček...;-):-):-)

Elizo, dneska jsme roládky měli na oběd. Teda jako jednoduché a rychlé jídlo mi to nepříjde, hlavně rozhodně né rychlé :-(. Bylo to ale moc dobré, přítel se olizoval :-). Jenom mě zaskočila ta omáčka, měla jsem jí hrozně hustou :-(. Asi jsem tam dala moc mouky, co? Omáčky z výpeku mi totiž opravdu ještě moc nejdou a nevím, co dělám špatně :-(. Jinak moc dobré, dávám Ti 13 bodík :yes::-)

Děkuji za milé komentáře, krásně se čtou...:-) a za bodíky samozřejmě také. Ivanko, jako přílohu jsme měli bramborové nočky (gnocchi). Suzannko, na maso jsem namlela trochu pepře čtyř barev, toť vše...:-p

Elizko, to vypada nadherne:-O:-p
Vicemene uplne jednoduche jidlo, ale krasne pripravene a nazdobene, uplne se sbihaji sliny a srdce se smeje:yes: Tohle urcite nekdy vyzkousim, pritel sice nema rad jadel, ze je slany, ale ja ho miluju a verim, ze ho do toho paprikase sikovne schovam:-D jen jeste otazecku....cim to mas zvrchu posypane? To je cerstve umlety pepr, nebo jsi pouzila nejake koreni? Ma to nadhernou barvu:yes: opravdu pastva pro oci:-8 a nejen pro ne:-)

Nádhera:-O:yes:My chrenovú omáčku milujeme,ale vždy som robila len tak klasicky-s mäsom a knedlou.Toto je zaujímavý nápad,keď budem mať kuracie rezne,tak toto určite vyskúšam.Len sa chcem opýtať-čo je to za prílohu?Nejaké cestoviny?Ukladám a dávam bod:-))

Skvělý recept a bodík:yes:8

...ked ja neznasam chren....a ten tie roladky podla mna fantasticky doplna....moj muz by ti bol eliza urcite vdacny

Eli, ta kombinace jadelu, paprikáše a křenu mě moooc láká! Fotky i nápad jako vždy super, takže bod!:yes:;-)

Eli - určitě se dmi pýchou.:yes::yes: Jde právě o ten nápad, který já prostě nedostanu :-(:-(
A k TV Barrandov ... my máme digitální TV asi týden :-D:-D:-D Koupit DVB-T nás donutil až fakt, že by kluci byli od 1.10. bez večerníčku a to by nešlo. Jinak jsem spokojeně žila až to teď jen se třemi programy a nic mi nescházelo.;-)

Eli, moc chutné.:-p:-p:-p
:-!:-)):yes::yes::yes:

Papričko...:-8:-8:-8. Nevím, jestli se mám "dmout pýchou", nebo stydět...každopádně děkuji :-) ALE - tvůj komentář mě přiměl zeptat se manžela, jestli máme TV Barrandov - jen vzal ovladač k takové "krabičce" pod televizí, kterou máme už déle než rok a kterou celou dobu úspěšně ignoruji - a kromě programů, které máme na kabelovce, mi ukázal dalších několik :-O. No, to bych musela mít řadu simultánních životů, abych to denně jen tak zběžně prohlédla...:-D
Budu ráda, když si něco uvaříte, doufám, že svoje "pokusy" formuluju podrobně a srozumitelně... Kromě prvotního nápadu na tom nic není...;-):-)

Zase krása. Holka ty jsi talent :yes::yes::yes:
Dnes jsem koukala od 19hod na TV Barrandov na šou Hell's Kitchen s Gordonem Ramsaym - baječná kuchyňská šou a tvá jídla jsou podobného stylu, jaký prezentuje i on. Už jsem to tu psala jednou - ty máš prostě jídla z vyšší gastronomie. A navíc ten umělecký přístup k fotkám. :yes::yes: +;-)

Eli super! Konečně ingredience k dostání i u nás! Moc hezké fotečky;-):yes:

Jo a ty fotky, fakt krásné.:-))

Ten paprkáš dělá krásnou kresbu s tím bílým masíčkem je to moc hezké.:yes: +

No, já bych asi také raději dala čerstvý křen, ale dnes se mi ho nechtělo strouhat (vždycky brečím :-) ), navíc bylo třeba spotřebovat zbytek otevřeného krenexu... Také je už ochucený, tak je s omajdou míň práce ;-). Děkuju za body, holky. :-)

Já nedávám salám, křen taky spíš čerstvý ale :-p:-p:yes:

Elizo:-)podobné závitky dělám,jen místo Jadelu dávám uzený sýr a čerstvý křen dávám doprostřed závitku.Dělám na mísy jako studenou,nebo s přírodní šťávou s bramborem a je to moc mňam:-p.Takže tvůj recept ukládám,ráda vyzkouším (jen dám místo krenexu čerstvý křen:-p) a za skoro známou chuť a krásné fotečky ti posílám první boďku:-)

Tématické fráze:
tv barandov vaření, tv barandov recepty, kuřecí roládky, tv barrandov recepty, barandov recepty, barandov vaření, vaření na tv barandov, vaření tv barandov, barrandov recepty, barrandov vaření, kuřecí roláda, tv barandov.cz, tv barandov, barrandov.cz recepty, vareni barandov, tv barandov-vaření, barandov, barrandov-recepty, vaření na tv barrandov, barandov.cz

Suroviny:
prsa kuřecí, paprikáš, jadel, smetana ke šlehání, krenex, mouka hladká, mléko, olej, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu