Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandličkové chřestění

Bílý chřest má příjemně nasládlou chuť. Nejvíce mu však sluší jednoduchá úprava. Postačí uvařit ve vodě a podávat se smetanovou omáčkou vonící po mandlích. Je to opravdová lahůdka.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 117 kJ /
745 kcal
Bílkoviny25,12 g
Tuky51,13 g
Vláknina29,98 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 146 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy36,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z chřestu odlomíme dřevnaté konce a oloupeme ho. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Mandle nastrouháme. Petržel nakrájíme. Krok 2: Osolenou vodu ve vyšším hrnci přivedeme k varu. Pak přidáme sůl, cukr a citronovou šťávu. Do vody vložíme chřest a vaříme do změknutí (cca 10 minut, nutno vyzkoušet). Krok 3: Vodu slijeme, chřest necháme okapat a udržujeme pod pokličkou v teple. Krok 4: Zatímco se chřest vaří, na suché teflonové pánvi opražíme mandle. Když začnou vonět, přesypeme je do mističky. Krok 5: Na pánev nalijeme smetanu, přidáme česnek, kuličky naloženého pepře, osolíme a provaříme. Krok 6: Když směs začne houstnout, vsypeme mandle i petrželku a odstavíme. Můžeme také lehce zakápnout citronovou šťávou. Krok 7: Chřest přeložíme na nahřátý talíř, přelijeme mandlovou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou je pečivo, ale i brambory nebo těstoviny.

TIP: Který chřest je lepší?

Zveřejněno 23. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandličkové chřestění

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wyww

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandličkové chřestění

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wyww

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-p:yes:

Děkuji Vám všem:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

Moc hezký recept:-p:yes:, všechno spolu tak ladí a navíc všemu vévodí chřest, na který se celý rok těšíme...;-):yes: La-hů-deč-ka..:-K

danielle72: Vždyť Ty si to Danielko zasloužíš jsi šikulka :yes:;-)

jarka skrobakova: ty jsi na mě vždycky tak hodná, Jaruško:-K:-8:-K:-)

Já také smekám, je to parádní rcp :yes::yes::-p

krása, super:-K;-):-p:yes:

To je ale krásne...:-K

Anna Kocíková...tak to jsme na tom stejně,poprvé jsem tu narazila na Colombovi vychytávky a od té doby jsem uvařila vše co tu nachystal:yes::yes::yes:a fakt umí:-))pak jsem našla i holky šikulky a už nic jiného nevařím,než podle receptů co tu vyhledám,je fakt,že se občas musím pozeptat na některé ingredience co neznám,ale poradí kde nakoupit,prostě jsou super.Příští týden se chystám nafotit a předat moje oblíbené jídlo,tak mně drž pěstičky aby to neskončilo fiaskem:-//

Colombo65: Colombo, Ty mě učíš znovu se červenat:-8:-8:-8:-) Děkuji:-K

Smekáááám ;-);-);-)

Anna Kocikova: Myslím, že jsme ve stejném klubu:-D:-D:-D Taky jsem toho díky TOPreceptům objevila víc než Kolumbus:yes::-))

Díky Topreceptům jsem začala používat sušená rajčata v oleji,řapíkatý celer,no a vidím to i na ten chřest;-):-DAsi také začnu chrastit:-D:-D
Máš to parádní:-p:yes::-K

Supééééér :-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

Moc pěkné já bych si pochutnala a to, že moc:-p:-p:yes::yes:+1

Tématické fráze:
recepty s chřestění zeleným, recepty chřest

Suroviny:
chřest bíly, sůl mořská, cukr, smetana na vaření, mandle, česnek, petržel, citron, pepř zelený

Přidat fotografie receptu