Mandličkové chřestění
Bílý chřest má příjemně nasládlou chuť. Nejvíce mu však sluší jednoduchá úprava. Postačí uvařit ve vodě a podávat se smetanovou omáčkou vonící po mandlích. Je to opravdová lahůdka.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 117 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,12 g |
Tuky | 51,13 g |
Vláknina | 29,98 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 146 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 36,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z chřestu odlomíme dřevnaté konce a oloupeme ho. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Mandle nastrouháme. Petržel nakrájíme.
Krok 2: Osolenou vodu ve vyšším hrnci přivedeme k varu. Pak přidáme sůl, cukr a citronovou šťávu. Do vody vložíme chřest a vaříme do změknutí (cca 10 minut, nutno vyzkoušet).
Krok 3: Vodu slijeme, chřest necháme okapat a udržujeme pod pokličkou v teple.
Krok 4: Zatímco se chřest vaří, na suché teflonové pánvi opražíme mandle. Když začnou vonět, přesypeme je do mističky.
Krok 5: Na pánev nalijeme smetanu, přidáme česnek, kuličky naloženého pepře, osolíme a provaříme.
Krok 6: Když směs začne houstnout, vsypeme mandle i petrželku a odstavíme. Můžeme také lehce zakápnout citronovou šťávou.
Krok 7: Chřest přeložíme na nahřátý talíř, přelijeme mandlovou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou je pečivo, ale i brambory nebo těstoviny.
Zveřejněno 23. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandličkové chřestění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wyww
Moje poznámka
Mandličkové chřestění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wyww
Nejnovější recepty
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno před 8 hodinami
Zapečená brokolice
Přidáno před 12 hodinami
Halušky s peperonatou
Přidáno před 14 hodinami
Krkonošské sváteční škubánky
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí
Přidáno před 14 hodinami
Báč s vinnou klobásou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehké máslové sušenky
marie.ledlova@email.cz před 8 hodinami
Moučník hrk, hrk
Kara Lane862 před 9 hodinami
Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem
Jarca071 před 9 hodinami
Cordon bleu - plněný řízek
Andyzvesnice před 10 hodinami
Kapr na bramborách.
Andyzvesnice před 10 hodinami
Těstoviny s mletým hovězím masem
Andyzvesnice před 10 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
KarolMatus před 10 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Oskeruska před 10 hodinami
Boloňská omáčka
Legoun před 11 hodinami
Tématické fráze:
recepty s chřestění zeleným,
recepty chřest
Suroviny:
chřest bíly,
sůl mořská,
cukr,
smetana na vaření,
mandle,
česnek,
petržel,
citron,
pepř zelený
Komentáře (15)