Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 645 kJ / 4 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 616,80 g |
Tuky | 233,60 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,30 g |
Sacharidy | 22,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahňacinu potrieme zo všetkých strán drvenou rascou a osolíme. Vložíme do pekáča, pridáme sušené huby. podlejeme vodou a zakryté pri 200°C dusíme v rúre 1 hodinu.
Krok 2: Potom vyberieme z rúry, pridáme narezané čerstvé huby, navrch lístky šalvie, ak treba podlejeme horúcou vodou (aby bolo dosť na omáčku) a odkryté dusíme v rúre ešte 30 minút.
Krok 3: Mäso vyberieme ( udržiavame ho v teple ), šalviové lístky odstránime, výpek aj s hubami prelejeme do kastróla.
Krok 4: Obe smotany rozšľaháme spolu, pridáme naberačku výpeku, premiešame a vlejeme do vriacej šťavy s hubami. Krátko povaríme. Dochutíme octom a cukrom.
Krok 5: Mäso podávame so zemiakmi (akýmikoľvek, podľa chuti). Omáčku podávame zvlášť.
Zveřejněno 21. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PKAw
Moje poznámka
Jehněčí na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PKAw
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 5 minutami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 54 minutami
Club sušenky
Kerstein před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 1 hodinou
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 3 hodinami
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 3 hodinami
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 3 hodinami
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 4 hodinami
Biskupský beránek
Birdmann před 4 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kotlety na houbách,
příprava jehněčího masa,
skopové na houbach,
jehněčí maso na houbách,
jehněčí hřbet na houbách,
úprava jehněčího masa,
recept na úpravu jehněčího masa,
jehněčí hřbet s houbami,
jak upravit jehněčího masa,
jehněčí recepty,
uprava jehněčího masa-recepty,
jehne maso na houbách,
jak upravit jehněčí maso,
jak upravit jehněcí,
jehněčí pečení nahoubacj,
recept skopove na houbach,
jehneci hrbet bez kosti recept,
jehněčí hřbet s kostí recept,
jehněčí kotleta na houbách,
co s kotletou s kostí
Suroviny:
kost,
houby sušené,
houby lesní,
kmín drcený,
sůl,
šalvěj,
smetana zakysaná,
smetana sladká,
ocet,
cukr
Komentáře (23)