Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská bramborová pochoutka

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 714 kJ /
2 800 kcal
Bílkoviny68,64 g
Tuky115,25 g
Vláknina33,90 g
Cholesterol 365 mg
Sodík 204 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy357,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramborák. Přebytečnou vodu slijeme. Krok 2: Přidáme tvaroh, vejce a sůl, těsto dobře promícháme a zahustíme moukou. Krok 3: Z těsta udělané knedlíčky vhazujeme do vařící vody a vařečkou promícháváme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme asi 10 minut. Krok 4: Uvařené knedlíčky polijeme sádlem a posypeme na sádle osmaženou nasekanou cibulkou.

Chutnou přílohou je dušený špenát, případně zadělávaný hrášek nebo fazolky.

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská bramborová pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská bramborová pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Roman: jaké období myslíš "staročeská"? Brambory se objevily v Čechách už v 17.století (zde odkaz http://www.quido.cz/objevy/brambory.htm). To je snad dostatečně "stará"surovina, ne ;-);-);-);-)
Vznik mouky sahá až do pravěku, kdy se za pomocí různých kamenů loupala zrna obilí za účelem mletí a získání mouky. V průběhu let se tato technika postupně zdokonalovala a vylepšovala.

V období, kdy se jídla mohla nazývat jako "Staročeská" u nás brambory ještě nebyly. ...ani hrubá mouka.

:yes::-p:-))

no ... :-// jeste jsem to nikdy neslysela,ale brambory s tvarohem sly vzdycky dost dobre na smak...takze chvala a bodik... :yes::yes::yes:

Jo, tohle mám taky ráda.

Tématické fráze:
zadělávaný hrášek, starocesky bramborak, recepty ze staročeské kuchařky, staročeské bramboráky, přesbydlo, jidla z brambor, brambory muzika, staročeská vánoční jídla, recepty na pochoutky se špeclemi, zadělávané fazolky, bramborová jídla kuchařka, bramborová gulášovka, starocesky bramborak recept, staročeské kuchařky recepty, gugle, recepty na staročeskou kuchyni, staroceska panev, staročeské bramboráky recept, zadělávaný hrášek recept, saročeská jídla z brambor

Suroviny:
brambory, tvaroh, vejce, mouka hrubá, sádlo, cibule

Přidat fotografie receptu