Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzové halušky II

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lendiiik Lendiiik

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 926 kJ /
2 850 kcal
Bílkoviny89,69 g
Tuky162,08 g
Vláknina17,75 g
Cholesterol 445 mg
Sodík 3,51 g
Sůl8,88 g
Sacharidy249,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku a zpracujeme. Těsto by nemělo být řídké. Krok 2: Halušky odkrajujeme z prkénka lžičkou nebo nožem do vroucí osolené vody. Po čtyřech až osmi minutách by měly být hotové. Krok 3: Ihned do halušek zamícháme brynzu, aby se rozpustila. Krok 4: Přidáme ještě na sádle opečenou slaninu. Ozdobíme pažitkou nebo petrželkou.

Zveřejněno 25. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzové halušky II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9KY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzové halušky II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9KY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Včera jsem dělala a byly výborné :-)

Urcite je lepsi pouzit haluskovac, brambory je treba strouhat velmi najemno, nebo je primo krouhat, jinak skrz haluskovac nepropasirujete testo. Ja vajicko davam, puristi ne, jak kdo chce. Ja davam 50/50 hladkou a hrubou mouku. Vareni 4-8 minut urcite ne! I kdybych je krajel z prkenka, cca minuta staci, z haluskovace tak 30 sekund. Hned jak vyplavou je sitkem posbiram. Petrzel, cibulka, pazitka do halusek nepatri, to je pekne jen na obrazku, po vyjmuti halusky promichejte s trochou masla, a servirujte, nadrobit bryndzu pokojove teploty( nikdy neohrivat, znehodnoti se ) , taky ji nemichat se smetanou apod, to je svatokradez:-) a polit slaninou se sadlem. Halusky jsou jedno z mych nej jidel, vzdy je ale delam jen pokud mam opravdu kvalitni ( npancovanou) bryndzu, ktera se neshani snadno. Dobrou chut vsem a doporucuji k piti si dat zincicu ;-)

dnes byly k obědu... vejce nedávám a vybírám z vody hned, jakmile vyplavou k povrchu;-) posílám bod a foto:-K

Dovolím si přidat foto. Halušky v jakékoliv podobě jsou u nás oblíbené :-)

:-p:-p:yes::yes::yes::yes:mnam

Dnes jsem dělala halušky podle tohoto receptu a chválím.Byly opravdu vynikající.Děkuji za recept :yes:

Halušky, jak říkala moje slovenská tchýně jsou hotové v okamžiku, kdy vyplavou nahoru.;-) Leni, nevím, jak je to možné, ale dnes večer narážím na samé tvé dobroty.:-p Plus!!

výborný a máte ode mě bodík!:yes:

no pravda, většinou jsou už po těch čtyřech:-)

Do halušek dávam mouku polohrubou. Myslím, že po 8 minutách by byly halušky rozvařené. Vybírám je hned, jak vyplavou. Dnes vkládaš samé bryndzové recepty. Lendiik, vy máte někde poblíž salaš? Dala bych si žinčici.:-p

Tématické fráze:
halušky, brynzové halušky, halušky bez brambor, vynikající halušky z vařených brambor, bryndzové halušky recept, brynzové halušky z vařených brambor, halusky recept, recepty halusky, halušky z nových brambor, bramborové halušky, halušky z varenych brambor, recept na halusky, brynzové halušky recept, brynzové halušky bez brambor, recepty na halusky, recept na brynzové halušky, nejlepší brynzové halušky, halušk, rozvařené halušky, recepty brynzové halušky

Suroviny:
brambory, mouka hladká, vejce, sůl, brynza, slanina anglická, sádlo, pažitka

Přidat fotografie receptu