Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová bábovka (lehká)

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Aniston

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Bábovka je bezpochyby velmi oblíbený český moučník a peče se snad ze všech možných těst. Toto je verze klasické piškotové bábovky, jejímž mramorováním se chlubí každá hospodyňka.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 111 kJ /
2 178 kcal
Bílkoviny63,22 g
Tuky37,14 g
Vláknina12,70 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 866 mg
Sůl2,32 g
Sacharidy391,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme dobře máslem a vysypeme strouhankou.
Včas dáme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Krok 3: V míse ušleháme žloutky s cukrem, postupně k nim zašleháváme 10 lžic horké vody (nesmí být vařící!). Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne světlá pěna. Poté přisypáváme postupně mouku a středně šleháme, pak do těsta lehce vmícháme bílky. Krok 4: Většinu těsta nalijeme do formy a do zbylé menší části vmícháme kakao. Tmavé těsto pak lijeme pramínkem na světlé a vytvoříme tak mramorování. Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut. Zda je bábovka upečená, vyzkoušíme zapíchnutím špejle - neulpí-li na ní kousky těsta, je bábovka hotová. Krok 6: Po upečení bábovku necháme chvilku chladnout ve formě, potom formu obrátíme dnem vzhůru a bábovku vyklopíme.

TIP: Jak vyklopit bábovku - návod

Zveřejněno 4. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová bábovka (lehká)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXMx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová bábovka (lehká)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXMx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

na kolik priblizne minut ma bit v troube???;-);-);-)

Bábovka je výborná, dnes jsem ji pekla po druhé. A v obou případech jsem do mouky trochu kypřícího prášku přidala a dobrý :):-)):yes:www.toprecepty.cz

A co ten kyprici prasek? Je potreba? Doufam ze ne... uz peceme! :-D

Bábovku jsem pekla poprvé a velmi chutnala :-) Těším se, až bude rybíz a budu ho přidávat do pečení :-8 :-p

;-)pěkná klasika,máme bábovku moc rádi.Naše mamka jí říkala cviboch.Když bylo čerstvé ovoce- před pečením se posypal povrch cvibochu- a byla z toho bublanina:-):-):yes:

Tématické fráze:
piškotová bábovka, nadýchaná piškotová bábovka, babovka z piškotového těsta, piškotové těsto na babovku, lehké piškotové těsto, recept na cviboch, piškotová bábovka recept, bábovka piškotová, domácí piškotove těsto, piškotový bábovka, cviboch, cviboch s ovocem, recept na lehkou bábovku, recept na piškotovou bábovku, piskotove testo babovka, piškotové těsto s jogurtem, rychla piskotova babovka, lehká piškotova buchta, bábovka s piškotového těsta, piškotové těsto recept bábovka

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, voda, kypřící prášek, sůl, kakao, tuk, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu