Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rarášci se zázvorem a citronovou kůrou

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Porce: 12 ks placiček o průměru cca 9cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 872 kJ /
1 164 kcal
Bílkoviny102,46 g
Tuky50,73 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 678 mg
Sodík 418 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy73,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Masao nakrájíme na drobounké kostičky. Krok 2: Všechny ostatní suroviny, kromě soli pořádně promícháme, přimícháme nakrájené maso a necháme alespoň půl dne uležet(já jsem nechala přes noc). Po uležení masovou směs dochutíme solí. Krok 3: Do rozehřátého tuku klademe lžící hromádky, které lehounce roztáhneme do menších placiček a na slabém plameni smažíme z každé strany přibližně 7minut. Smažíme opravdu pozvolna, aby se placičky nepřipalovaly a maso se důkladně propeklo. Krok 4: Sýrovou variantu připravíme tak, že po otočení usmaženou stranu posypeme nastrouhaným sýrem a dosmažíme. Krok 5: Hotové placičky klademe na papírovou utěrku odsát tuk. Můžeme podávat s různě upravenou zeleninou a pečivem, nebo jako hlavní chod s bramborovou kaší.

Zveřejněno 5. 6. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Různých „Rarášků“je tady opravdu hodně.Já jsem si zaimprovizovala pouze s kombinací zázvoru a kůry a takto ochucené maso nám velice chutnalo.Čertovskou omáčku jsem přidala spíše pro barvu. Místo ní můžete použít trochu mleté papriky.

Polovinu placiček jsem udělala se sýrem, kterého jsem měla ještě kousek v lednici a tím jsme vlastně měli dobrotu 2v1.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYw0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYw0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

bohdana::-*:-K

:yes::yes::-K

Majka8:Děkuji:-)):-K

Super recept,prezentace na 1***:yes::yes::yes: bodík letíííí:-D

Nadja:Vidíš,Nadi a můžeš přidat další nový recept;-):-DU nás se tomu též říká masové placičky,ale pro snadnější vyhledávání jsem raději použila ty"Rarášky":-)Mletý zázvor při vaření používám celkem často,tak jsem chtěla vyzkoušet zase něco jiného a s tou citronovou kůrou a čerstvým zázvorem to bylo moc dobré;-)

JaniPá při pohledu do košíku s kořením a obsahu ledničky mě ty receptíky přímo šrotí v hlavě:-)):-K

Za milé komentáře i hodnocení všem moc děkuji:-K:-K

Anna Kocikova:Ani, pěkný recept, podobné rarášky dělám z kuřecího masa, ale tam jsou vajíčka....atd.je jen vzdáleně podobný, možností je hodně a tato se mi líbí, máš 16.bod:yes:

Jako vždy:-p:-)), božínku, kam na to holka chodíš, myslím recepty:-O:-D:-p

Tím bys mě dostala Andulko ;-):-p:-K:yes:

Pěkní rarášci:yes::yes:+14

Anička,prekrásne fotky:-K:yes::yes:a chuť musí byť :-p Niekedy vyskúšam:-)

krásný rcp :yes::yes::-K

:-O:-p Podobně dělávám dost často z kuřecího, jen bez citron.kůry a čertoviny, zázvor dávám mletý a přidávám obvykle papriku nebo gril.koření. Ale vůbec jsem netušila, že dělám rarášky - u nás jsou to placičky nebo řízečky.:-p:yes:

Určitě dobré:-p a určitě vyzkouším a máš pěkné fotky:yes::yes:

:-OAničko to vypadá moooooc dobře :-p:-p, už si to tisknu, určitě vyzkouším :yes::yes::yes: +10:yes:;-)

Nikina: ty masiště:-))::-))

Načíst další komentáře (12)

Tématické fráze:
čertovské rarášky, čertovské rarášky recept, anna kocikova/recepty, vaření se zázvorem, co s citronovou kurou, rarášci z kýty, rarašci z mletého masa, recept -kure na zazvoru, čertovský rarášek, rarášci se syrem, recpty z kureciho masao, vaření ze zázvorem, čertovský rarášci, jableční rarášci, kuření rarášci, kuře se zázvorem, recepty na kuřecí rarašci se zázvoru, recepty se zázvorem, čertovští rarášci, čertovske rarášci

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, olej, omáčka čertovská, zázvor, kůra citronová, solamyl, sůl, sýr tvrdý, olej

Přidat fotografie receptu