Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkové muffiny

Muffiny s vůní perníku a schovaným sladkým jádrem z chutného džemu. Pokušení pro děti i dospělé. A přitom je tak jednoduché ho připravit. Neváhejte - za 30 minut už mohou stydnout na talířku vedle vašeho hrnečku s čajem nebo kávou!

Hodnocení receptu je 4,5 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenika

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 992 kJ /
3 822 kcal
Bílkoviny70,38 g
Tuky127,31 g
Vláknina23,60 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy586,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kypřicí prášek promícháme s moukou. Přidáme zbylé suroviny na těsto a dobře je promícháme. Krok 2: Formičky na muffiny naplníme do jedné třetiny těstem, na něj dáme po lžíci džemu, který pak zakryjeme těstem tak, aby dosahovalo asi do dvou třetin formičky. Krok 3: Muffiny pečeme v troubě při 180 °C asi 20 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do muffinu a po vytažení musí vyjít suchá.

TIP: Jak péct muffiny

Zveřejněno 26. 9. 2011

Poznámka autorky Lenika

Recept je velmi rychlý a jednoduchý na přípravu a především moc dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkové muffiny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlvW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkové muffiny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlvW

Marie

Komentáře (39)

jdou ty muffiny bez džemu?

Poloviční dávka na 12 ks muffinů. Cukru jsem dala jen 75 gramů, příště možná přidám med pro lepší chuť i vůni. Jinak je to fakt jednoduchá rychlovka, takže až vás bude honit mlsná, doporučuji ;-)

Velmi dobré.. Akorát jsem to nechala v troubě déle.

Vyzkoušeno a upečeno :-8. Dala jsem místo dzemu nutellu :-):yes:

<3<3<3 Luxusní. Dovnitř jsem dala povidla a byla to velká mňamka ...

Dobrý den,tak jsem se do nich taky pustila...jsou výborné,krasně vyběhly :-) recept každopádně ukládám :-8 doporučuju silikonové košíčky,nemusíte se aspoň trápit,že z papírových nejsou sloupnout :-D:-K

Právě jsem je dodělala....výborné :-):-p

Musím pochválit :yes: dnes jsem dělala s rybízovou marmeládou :-) . Dělala jsem to z poloviční dávky a vyšlo mi to přesně na 12 ks. Nedávala jsem do košíčků, ale jen do formy. Občas mám strach, že by se to z těch košíčků neslouplo a nechtěla jsem riskovat...:-( Ale formu jsem vymazala a šly krásně ven. Dala jsem malinko víc prášku do pečiva a nádherně vyběhly. Mám na ně takovou chuť :-)) ale musí vydržet ještě do zítřka..:-D ale palec nahoru, krásně voní po perníku, krásně vyběhly, jsou lehouké na přípravu a ze surovin, které má každý doma. Prostě super :yes::-K

Muffinky jsou vychladlé a musím říct, že neskutečně výborné:yes:
Nikdy by mě nenapadlo, že se těsto kolem té marmelády tak krásně zatáhne a nechá jí uvnitř krásně táhlou.
Recept ukládám a určitě nedělám naposledy

Právě jsem je dopekla a povedli se i bez formy ;-) Přikládám foto. :-) Děkuji moc za tento recept :yes:

Ahojky,
chci se zeptat, jakto, že máte ty muffiny tak krásné? Dokonale zaoblené a vylezlé.. Minule jsem z nich měla takovy "placky"... :(

Opravdu úžasný recept :-K moc ho doporučuji :yes::yes: dala jsem tam místo marmelády přesnídávku a je to úžasné! :-K

Na kolik to je cca muffinů? Mám jen zbytek košíčků a nevím jestli mi to výjde :-? :-D

Katka: Vážně?:-O A na kterém kypřícím prášku?

Ahojky,dobrý nápad.Recept je i na zadní straně kypřícího prášku.Dělám je moc ráda.Rychlé a ještě dovnitř dávám čokoládu.Peču je v plechové formě a ještě v košíčkách.Jinak to nedrží tvar.Dobrou chuť děvčátka:-p:-)

Tématické fráze:
perníkové mufiny, pernikove muffiny s povidly, mufiny perníkové, pernikove mafiny, recept na muffiny, pernikove mufinky v kosickach, muffiny recept, perníkové maffiny, muffiny recepty, recept na perníkové mufiny, pernikové mufinky, papírové košíčky na muffiny, pernikove mufiny recept, top recepty muffiny, pernikove recepty, muffiny s povidly, muffiny s marmeládou, recepty na muffiny, peníkové muffiny, košíčky na muffiny

Suroviny:
mouka polohrubá, kakao, kypřící prášek, koření do perníku, cukr krupice, mléko, vejce, olej, marmeláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu