Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s rebarborou a tvarohem

Zajímavá chuť rebarbory je ideální pro přípravu koláče. Tenké vláčné těsto pokryjeme sladkou tvarohovou náplní, která vyváží kyselost rebarborové vrstvy nad ní. Na závěr vše zasypeme máslovou drobenkou a upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

beruska beruska

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 607 kJ /
4 925 kcal
Bílkoviny86,70 g
Tuky259,07 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,92 g
Sodík 521 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy555,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Na rebarborovou náplň nejprve oloupeme rebarboru a nakrájíme na asi centimetrové kousky. Krok 3: V rendlíku rozpustíme kousek másla a rebarboru na něm podusíme asi 5 minut. Krok 4: Přidáme cukr podle chuti a vmícháme pudinkový prášek na zahuštění. Můžeme přidat rozinky a dáme zchladnout. Krok 5: Na tvarohovou náplň rozšleháme tvaroh s moučkovým cukrem, přidáme žloutek a nakonec zakysanou smetanu. Vše důkladně promícháme a uložíme do chladu. Krok 6: Než náplně vychladnou, připravíme drobenku smícháním mouky, másla, cukru a trochy skořice. V prstech směs promneme, dokud nezačne drobit. Krok 7: Připravíme těsto. Utřeme tuk s cukrem a postupně zašleháme 4 žloutky a vanilkový cukr. Krok 8: Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 9: Do žloutkové směsi vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, smetanu nebo jogurt a nakonec opatrně a po částech ušlehaný sníh. Krok 10: Těsto rozetřeme na připravený plech a lžící klademe kopečky tvarohové náplně, kterou po těstě opatrně rozprostřeme. Krok 11: Na tvaroh stejným způsobem klademe rebarborovou náplň a také opatrně rozprostřeme. Nakonec hustě posypeme drobenkou. Krok 12: Pečeme na 180 °C (v horkovzdušné troubě na 170 °C) asi 35–40 minut.

TIP: Rebarbora - rady a tipy

Zveřejněno 12. 5. 2009

Poznámka autorky beruska

Další možnost je použít 2 koláčové formy, průměr 30 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MjB3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MjB3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

:-)<3:yes::yes: výborný koláč, také rebarbotu předem dusím :-K

Před chvilkou jsem dopekla a už ochutnávám. Výborný, vláčný, šťavnatý koláč. Dělala jsem na půl s rebarborou a napůl s jahodama. Určitě jsem ho nedělala naposled. <3 <3

Prostě výborný, šťavnatý koláč😋. Moc děkuji za recept a všem doporučuji k vyzkoušení.<3

Koláč je výborný,za me dost sladký, příště trochu uberu cukru . Tvaroh určitě kostka a pudinku půlka stačí . Na větší plech alespoň 6 az 7 stonku,ja mela 5 a bylo to málo. Ale buchta super, určitě ukládám a budu péct zase :-)

vynikající koláč, málo těsta, hodně náplně, přesně tak to máme rádi. Děkuji za recept!

jana179:

Výborný koláček, rebarboru jsem nedusila jen nakrájela a nasypala na tvaroh<3:yes:

Tohle musí být moc dobré. Zítra to vyzkouším. Jen bych byla vděčná za to, kdyby se v receptech uvádělo, jaký tvaroh použít. Ono je to docela velký rozdíl použít vaničku nebo kostku....:-?

Pekla jsem již několikrát, dělám z poloviční dávky na menší plech ( z celé je toho na nás hodně). Držím se receptu, rebarbory dávám tak 6-7 šlahounů, ale klidně možno dát více. Do poloviny rebarborové náplně přidávám rozinky, takže na plechu půl/napůl.
Tento koláč má u nás vždycky úspěch, díky za recept :-):yes::-K

Naprosto vynikající. Rebarboru jsem nikdy v oblibě neměla, ale když jsem ji teď dostala, začala jsem hledat co upeču a tenhle koláč mi hned padl do oka. Zaprášilo se po něm rychlostí světla :yes::yes::yes:

Výborný!!! :yes:

Výborný, ale trochu více pracnýl.roh@centrum.cz

Výborný, ale trochu více pracnýl.roh@centrum.cz

Včera jsem pekla, jen jsem rebarboru nedusila, ale syrovou nasypala na tvaroh. Koláč je výborný, budu péct i s jiným ovocem.:-p:yes:

Opravdu vynikající premiéra rebarbory v naší kuchyni!!! :-))

Tématické fráze:
rebarborový koláč s tvarohem a rebarborou, rebarborovy kolac s tvarohem, rebarbora recepty, koláč s rebarborou, koláč z rebarbory, tvarohový koláč s rebarborou, tvarohový koláč s rebarborou, rebarbora koláč, recept na rebarborový koláč s tvarohem, rebarborový koláč s tvarohem výborný, recept na koláč s rebarborou, recepty z rebarbory, rebarborovy kolač, tvarohovo rebarborovy koláč, koláč rebarbora, tvarohový rebarborový koláč, recepty rebarborový koláč s tvarohem, tvarohový koláč s rebarborou a jahodami, rebarborový tvarohový koláč, rebarbora recept

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, smetana, cukr vanilkový, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, máslo, rebarbora, pudink vanilkový, cukr krupice, rozinky, tvaroh, smetana zakysaná, žloutek, cukr moučkový, mouka hrubá, máslo, cukr krupice, skořice

Přidat fotografie receptu