Suroviny
Porce: ještě nevím, ale hodně
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 785 kJ / 8 553 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,47 g |
Tuky | 615,49 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 2,36 g |
Sodík | 836 mg |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 642,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Upečeme si korpus o den dřív, aby se krásně rozležel a lépe se s ním pracovalo.
Krok 2: Druhý den ho rozřízneme a pomažeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem, na to nakrájené ovoce a zase třeba šlehačku. Přiklopíme a zdobíme podle fantazie krémem.
Krok 3: Uvaříme si asi tak o dvě hodiny dřív pudink. Do 750ml mléka dáme 6 lžic cukru a přivedeme k varu. Část mléka ze 750ml dáme stranou a dali jsme do něj zamíchat 3 pudinky. Ten pak vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí.
Krok 4: Pak stěrkou hotový puding slijeme do jiné studené nádoby a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. Zabráníme tak škraloupu. Dáme stranou vychladit do pokojové teploty. Trvá to tak asi 2 hodinky. Necháme si i v pokojové teplotě 500g másla.
Krok 5: Vodu z nádoby nebo z hrnce vylijeme, vůbec se toho nebojte, nic se nestane.
Krok 6: Nejprve si máslo vyšleháme - můžem přidat i mouč. cukr, pokud to bude málo sladké a postupně přidáváme vychladlý puding. Vše našleháme na hladký krém. Nedáváme ho do lednice, ale někam bokem. Pak by to šlo špatně zdobit.
Krok 7: Krémy si dáme do zbobících sáčků a zdobíme, barvíme podle fantazie.
Krok 8: Oči jsou na piškotu a je to obarvená potahovací hmota K2. Na hlavičce slona je kytička vytvořená v silikonové formě.
Zveřejněno 8. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort slon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7jK
Moje poznámka
Dort slon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7jK
Nejnovější recepty
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno před 12 hodinami
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno před 15 hodinami
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno 13. 4. 2025 16:17
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 13. 4. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 44 minutami
Velikonoční beránek
gedzitka před 4 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 5 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 5 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
SofieA před 6 hodinami
Dušená mrkev
Jirka1977 před 7 hodinami
Obyčejné nudle se smaženým zelím
Radovan123 před 7 hodinami
Ledvinky na smetaně
Karel1234 před 12 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
veronika_straka před 12 hodinami
Tématické fráze:
dort slon,
dort se slonem,
slon,
dort slon postup,
dorty slon,
jak nakreslit slona,
slon dort,
jak nakreslit dort,
dorty se slonem,
slon na dort,
dort slon,
dort jako slon,
dortová forma slon,
šablona slona,
pečený slon,
disney dorty,
dort ze slonem,
jak udelat dort slon,
slon na dortu,
slon jako dort
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
mandarinky,
mléko,
pudink,
cukr,
máslo,
potravinářské barvivo
Komentáře (17)