Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 117 kJ / 3 135 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,96 g |
| Tuky | 163,26 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 1,72 g |
| Sodík | 784 mg |
| Sůl | 1,66 g |
| Sacharidy | 283,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: V mléce na mírném plameni rozpustíme máslo, vmícháme cukr a necháme projít varem. Odstavíme, přilijeme ve vodě nabobtnalou želatinu a vanilkový cukr. Hmotu necháme v pokojové teplotě chladnout.
Krok 2: Rozmixujeme 4 půlky broskví nebo meruněk a vmícháme je k chladnoucí hmotě. Nakonec do ní vmícháme i tvaroh.
Krok 3: Piškotové rolády rozkrájíme na cca 1 cm plátky. Formu na biskupský chlebíček vyložíme mikrotenovou folií. Na dno a boky poklademe plátky rolády, které podle potřeby můžeme překrojit i na polovinu. Část plátků rolády si necháme ještě stranou.
Krok 4: Na rolády nalijeme část připravené hmoty, na kterou rozdělíme meruňky (broskve) pokrájené na menší kousky. Zalijeme druhou částí hmoty. Uhladíme a navrch poklademe plátky rolád, které jsme si uschovali.
Krok 5: Překryjeme fólií, zatížíme a uložíme do chladu nejlépe přes noc pěkně ztuhnout. Zdobíme šlehačkou, dortovými kuličkami a kousky ovoce nebo podle fantazie. Dortík ke výborný chlazený.
Zveřejněno 14. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bombastický dortík z roládek, ovoce a tvarohu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/on4N
Moje poznámka
Bombastický dortík z roládek, ovoce a tvarohu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/on4N
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
tvaroh zelatina,
tvaroh a ovoce,
ovoce v želatině,
tvaroh a želatina,
tvarohová želatina,
tvaroh ovoce,
vyslehany tvaroh,
želatina tvaroh,
ovocny preliv s kousky ovocem,
tvaroh želatina ovoce,
želatina a tvaroh,
dort z piškotových roládek s ovocem a se želatinou,
jahodový dort z roládek,
tvaroh, želatina,
merunky tvaroh maslo,
želatina na ovoce,
tvaroh želatina piškot,
ovoce želatina,
tvaroh ovoce želatina,
želatinový pejsek v biskupekém chlebíčku
Suroviny:
mléko,
máslo,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
voda,
želatina,
tvaroh měkký,
meruňky,
vejce,
cukr krupice,
mouka hrubá,
citron,
sůl,
mouka,
jahody,
šlehačka,
zdobení cukrářské (pecičky),
meruňky
Komentáře (20)
Moc hezký moučníček, rebí dá bodíček