Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 994 kJ / 2 389 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,29 g |
Tuky | 153,47 g |
Vláknina | 7,12 g |
Cholesterol | 964 mg |
Sodík | 1,59 g |
Sůl | 3,67 g |
Sacharidy | 77,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do větší misky dáme mleté maso.
Housky natrháme na menší kousky a namočíme v mlíku.
K masu přidáme vajíčka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku (nebo koření na mletá masa) a nakonec i housky, ze kterých vymačkáme co nejvíc mlíka, a všechno pořádně promícháme.
Můžeme zahustit trochou strouhanky. Krok 2: Těstoviny uvaříme podle návodu do poloměkka.
Scedíme je a necháme vychladnout. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše oleje. Krok 4: Mleté maso rozetřeme na alobal ve vrstvě asi 2 cm, do středu položíme po celé délce těstoviny, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rajčatovým protlakem, posypeme zesklovatělou cibulkou a opepříme. Krok 5: Maso opatrně svineme a okraje spojíme tak, aby vznikla celistvá sekaná.
Přeneseme i s alobalem, na kterém leží (nebalíme) do pekáčku, potřeme bílkem a dáme upéct do předehřáté trouby asi na 80 minut.
Poléváme hovězím vývarem, aby maso nebylo vysušené.
Vážně doporučuju, je to neuvěitleně dobré.
Housky natrháme na menší kousky a namočíme v mlíku.
K masu přidáme vajíčka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku (nebo koření na mletá masa) a nakonec i housky, ze kterých vymačkáme co nejvíc mlíka, a všechno pořádně promícháme.
Můžeme zahustit trochou strouhanky. Krok 2: Těstoviny uvaříme podle návodu do poloměkka.
Scedíme je a necháme vychladnout. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše oleje. Krok 4: Mleté maso rozetřeme na alobal ve vrstvě asi 2 cm, do středu položíme po celé délce těstoviny, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rajčatovým protlakem, posypeme zesklovatělou cibulkou a opepříme. Krok 5: Maso opatrně svineme a okraje spojíme tak, aby vznikla celistvá sekaná.
Přeneseme i s alobalem, na kterém leží (nebalíme) do pekáčku, potřeme bílkem a dáme upéct do předehřáté trouby asi na 80 minut.
Poléváme hovězím vývarem, aby maso nebylo vysušené.
Vážně doporučuju, je to neuvěitleně dobré.
Zveřejněno 18. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná plněná těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rq1B
Moje poznámka
Sekaná plněná těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rq1B
Nejnovější recepty
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 14 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkový beránek
LucietaTom před 46 minutami
Biskupský chlebíček II
LucietaTom před 47 minutami
Klasické palačinky
Coolbins před 2 hodinami
Argentinská křídla
wimra před 2 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 3 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 11 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 12 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 12 hodinami
Tématické fráze:
sekaná s těstovinou,
sekaná plněná,
hovězí sekaná s těstovinami,
kuřecí závitky plněné,
sekaná se sýrem a těstovinami,
mleté hovězí maso recepty,
sekaná recept z mletého masa,
recept sekana s těstovinou,
sekaná s testovynami,
hovezi sekane maso s testovinami,
těstoviny ze sekanou,
těstoviny sekané maso recepty,
plněná hovezi sekaná,
sekaná a těstoviny,
sekaná a na těstoviny,
hovězí sekaná plněná dobra,
recept sekaná s maso s těstovinami,
vajicka much na mase,
hovězí sekaná se sýrem a těstovinami,
hovězí sekané s těstovinami
Suroviny:
maso mleté,
houska,
vývar hovězí,
vejce,
cibule,
sůl,
pepř,
koření na mleté maso,
česnek,
strouhanka,
těstoviny,
máslo,
sýr nastrouhaný,
protlak rajčatový
Komentáře (11)