Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachovka se sedmikráskou - vegan

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Amy.Stoker7

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 525 kJ /
1 081 kcal
Bílkoviny70,43 g
Tuky19,20 g
Vláknina30,55 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 524 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy141,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách si namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme a vaříme v nové vodě dokud není hrách měkký. Osolíme až těsně před uvařením. Krok 2: Uvařený hrách rozmixujeme společně s rostlinným mlékem a máslem, popř. přidáme trochu vody, aby polévka byla spíše krémová než řídká. Krok 3: Dochutíme solí, kdo chce tak i pepřem a ještě chvíli necháme probublat. Na talíři posypeme opláchnutými sedmikráskovými květy.

Zveřejněno 19. 6. 2013

Poznámka autora Amy.Stoker7

Výborně chutná s krutony ze starého rohlíku (na oleji si osmažíme česnek, vyndáme, nasypeme nakrájený rohlík a pražíme dokřupava).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachovka se sedmikráskou - vegan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AXp7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachovka se sedmikráskou - vegan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AXp7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Amy.Stoker7: posledná poznámka, nepochopili ste: na vývoj mozgu človeka v jeho genéze.

to je sranda :-D my jsme ti, kdo nechápou, nikdo to nikomu nenutil, ale je sranda jak se hnedka nějaký masožravec může po*** a potřebuje najednou hned všechno ospravedlnit :-D na mozek jsou totiž strašně důležité živočišné bílkoviny, no já holt myslela, že bílkoviny všeobecně, které jsou naprosto ve všem :-D asi jsem málo studovala a vy moc koukáte na televizi, tu já doma nemám ;-) nikomu to neberu i já jsem taková byla, i můj manžel a koneckonců i moji rodičové, všichni dnes jíme jinak a máme proto dost důvodů, nemáme pocit omezenosti, ale ani potřebu to někomu nutit, to je životní cesta, kterou si člověk může vybrat...televize a média jsou deformující, místo informující :-D spousta jiných národů je založena na vegetariánství či veganství a myslím si, že jsou na tom s vývojem čehokoliv lépe než my...je dobré si zjistit informace, taky jsem se ostatním vysmívala, byla jsem zarytá masožravá královna, taky jsem vážila o dost víc a byla ze mě tlustoprdka, kterou by nikdo nikdy nepřesvědčil, že maso prostě je vražda a mlíko znásilnění...pro mě to byl vždycky dobrý vtip na pobavení ;-) ...navíc, je důležité zabývat se tím, abych měla přísun všech živin, když se budu dávat smažený tofu každý den, asi bych za chvíli taky skončila bůhvíkde :-p ale to by se měli zajímat i masožravci...když to nebudete dělat ze srdce, zůstantě raději u toho, co děláte do teď...je to zkrátka cesta :yes: a děkuji za jakékoliv komentáře, slunce v duši :-K

IvanaLK: myslím, že by ste mali kontrolovať svoje výrazy pri jedle. Morbídne slová používajte inde.
Chápeme všetci, len vy nechápete, že nemôžete svoj spôsob stravovania vnucovať iným, a takými slovami ako vy popisovať jedlá len preto, lebo vy to nejete. Vy ste tí, ktorí nechápu, že ľudia sa môžu stravovať rôzne a je to na nich. Chýba vám tolerancia a slušné vyjadrovanie o jedle.
Mimochodom, nebyť mäsa, nie sú ľudia tam, kde sú, pretože nie rastliny, ale práve konzumovanie mäsa spôsobilo prudký rozvoj mozgu človeka ( príjem bielkovín ).
Opakujem,buďme tolerantní.
Amy.Stoker7, ospravedlňujem sa, že to píšem pod tvoj recept, ale musela som reagovať.;-)

Amy - nic si z toho nedělejte..Jsou věci, které lidé stravující se běžnou stravou z mrtvol nepochopí ;-):-(;-( Ani já jsem nechápala, dokud jsem nevyzkoušela jiné možnosti.. :-)

tejaja::-D:-D:yes:

Amy.Stoker7: Počet receptov Františky nemá nič spoločné s jej názormi a hlavne možnosťou svoj názor vyjadriť. Nikdy nie je arogantná, čo sa v komentároch pod týmto receptom o vás povedať nedá.
Požiadavka nazývať veci pravým menom je podľa mňa oprávnená. Sójový texturát nemá s mäsom nič spoločné, rastlinný tuk nie je maslo, atd. Zaujímavé je, že výrobcovia nazývajú svoje výrobky pravým menom, len niektorí ľudia sú pápežskejší od pápeža.
Ako vraví zizalka, nechajte na každom človeku, nech si vyberie. Nič nás neoprávňuje znevažovať druhých len preto,lebo jedia inú stravu ako my.
Viete, niekomu vadí mŕtve zviera na tanieri, niekomu mŕtva rastlina. Pretože aj rastliny žijú. A sú veľmi potrebné na Zemi. Ich život nie je o nič horší ako život živočíchov. Je proste iný. Prečo je chybou jesť mŕtve živočíchy a nie je chybou jesť mŕtve rastliny ?!?
Tak buďme tolerantí voči sebe.

:-D:-))

Amy.Stoker7: A vy nám ostatním laskavě neznechucujte, co máme rádi. Militantní vegani jsou stejně protivní jako zapřisáhlí masožravci, kteří vyhazujou z talíře každý pokus o trochu zdravější jídlo :-// Správně píšete, že každý má možnost volby, tak ale to "jiné" jídlo nepomlouvejte.

Nejste z nedostatku masa zbytečně nervní:-?:-))

Frantiska: hlavně, že vy máte od roku 2010 jen dva recepty a ostatní poučujete, nechci být nepříjemná, ale nikdo vám neříká, aby jste maso nejedla, když vám nevadí mrtvé zvíře na talíři nebo hnis v krabičce od másla, tak prosím, ale nám zase nechte naše veganské záležitosti...každý si má možnost vybrat ;-):-p

Tak a prave z vaseho chovani je plne videt, proc tolik lidi by nikdo nejedlo veganskou stravu (ikdyz je dobra). Je to presne to arogantni chovani a mateni pojmu. Je to stejne jako s mlekem ci masem nebo a to mne naposledy rozekalo ve veganske restauraci veganske krevety. Proc proboha takovy pristup?

pro autorku receptu: pro mě je to máslo, takže budu dál psát máslo ;-) místo, aby sem chodili lidé pro inspiraci, opravují tady autory, poučují a akorát se tu hromadí zbytečné komentáře :-D ale když si myslíte, že si tím pomůžete, tak klidně :-D:-))

pro autorku receptu 20. 6. 2013 06:59
Máte krásné recepty, moc se mi líbí.... ale máslo je vyrobené ze smetany... vše co je rostlinného původu NENÍ MÁSLO, tak ho tak prosím příště nenazývejte, nazvěte ho klidně rostlinný tuk, nebo napište že to děláte ze Zlaté Hané a každý bude vědět o co jde.

:-p:-p:yes::-*

tak tohle udělám dcerunce, furt dává k dobru, kterak ji maminka cpala seedmikráskovou polévčičkou, cháááá:-D:-D;-):-p:yes: a jak jí jela, to už ale nedoplní ;-);-)

Tématické fráze:
vtip na vegany, co dělat se sedmikraskama, vegan recepty, recepty na veganskou stravu, rohlík do hrachivky, militantní vegani, vegan vtipy, smažený rohlík do hrachovky, hrachovka s mákem

Suroviny:
hrách, mléko rostlinné, bujón, sedmikráska, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu