Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 525 kJ / 1 081 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,43 g |
| Tuky | 19,20 g |
| Vláknina | 30,55 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 524 mg |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 141,44 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachovka se sedmikráskou - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AXp7
Moje poznámka
Hrachovka se sedmikráskou - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AXp7
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 40 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 15 hodinami
Tématické fráze:
vtip na vegany,
co dělat se sedmikraskama,
vegan recepty,
recepty na veganskou stravu,
rohlík do hrachivky,
militantní vegani,
vegan vtipy,
smažený rohlík do hrachovky,
hrachovka s mákem
Suroviny:
hrách,
mléko rostlinné,
bujón,
sedmikráska,
máslo,
sůl
Komentáře (16)
Chápeme všetci, len vy nechápete, že nemôžete svoj spôsob stravovania vnucovať iným, a takými slovami ako vy popisovať jedlá len preto, lebo vy to nejete. Vy ste tí, ktorí nechápu, že ľudia sa môžu stravovať rôzne a je to na nich. Chýba vám tolerancia a slušné vyjadrovanie o jedle.
Mimochodom, nebyť mäsa, nie sú ľudia tam, kde sú, pretože nie rastliny, ale práve konzumovanie mäsa spôsobilo prudký rozvoj mozgu človeka ( príjem bielkovín ).
Opakujem,buďme tolerantní.
Amy.Stoker7, ospravedlňujem sa, že to píšem pod tvoj recept, ale musela som reagovať.
Požiadavka nazývať veci pravým menom je podľa mňa oprávnená. Sójový texturát nemá s mäsom nič spoločné, rastlinný tuk nie je maslo, atd. Zaujímavé je, že výrobcovia nazývajú svoje výrobky pravým menom, len niektorí ľudia sú pápežskejší od pápeža.
Ako vraví zizalka, nechajte na každom človeku, nech si vyberie. Nič nás neoprávňuje znevažovať druhých len preto,lebo jedia inú stravu ako my.
Viete, niekomu vadí mŕtve zviera na tanieri, niekomu mŕtva rastlina. Pretože aj rastliny žijú. A sú veľmi potrebné na Zemi. Ich život nie je o nič horší ako život živočíchov. Je proste iný. Prečo je chybou jesť mŕtve živočíchy a nie je chybou jesť mŕtve rastliny ?!?
Tak buďme tolerantí voči sebe.