Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenová klobása v bagetce

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikina Nikina

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 770 kJ /
1 140 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky115,20 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 156 mg
Sodík 1,68 g
Sůl4,20 g
Sacharidy18,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umícháme marinádu z medu a čerstvě strouhaného křenu, potřeme jí klobásy. Žampiony nasekáme na menší kousky a též je potřeme. Krok 2: Bagetky podélně prokrojíme, ale nedořežeme. Majonézu smícháme s hořčicí. Krok 3: Klobásy vložíme na pánev, nebo gril a opékáme, po chvíli k nim vložíme i žampiony. Vše důkladně opečeme. Krok 4: Spodní část bagetky pomažeme hojně majonézovou směsí, na ni položíme klobásu a navršíme žampiony.

Zveřejněno 20. 6. 2013

Poznámka autorky Nikina

Zdroj: Apetit

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenová klobása v bagetce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OXKB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenová klobása v bagetce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OXKB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Díky za rychlou a dobrou večeři, chutnalo nám, přidala jsem jarní cibulku :-p:yes: Přidávám bod a fotku :-8

:-p:-p vypadá skvostně :yes::yes:

jojo, já je flákla na gril, na talíř a do pusinky:-D a tady taková gurmánština - mňam:yes::-D

Díky moc :-K

Konečně rozumnější komentáře:-))posílám ten bod:yes:;-)

Taky se mi líbí, Apetit má některé recepty bezvadné, zrovna tento mne upoutal taky. Napíchnout buřt na vošťourák umí kdekdo, toto je sakra vymakanější:yes:

Můj muž by tohle dal také s přehledem, já ne, na mě je to tučné, on by si ještě přidal:-D:-D. Líbí se mi ale ta medokřenomarináda, tu na něco použiju:-p:yes:

zizala: no má drahá polovice s přehledem :-D Ale musím uznat, že v Praze bych to taky nedala, ale dovolenkovali jsme pár dní u mamky v sudetech, veliká zahrada, bazén, večer grilovačky, na rybách jsme byli atd... vstávali jsme na sedmou ráno, takže takové vedro ještě nebylo ;-)

Nikina: :-O :-))Tak jako snídani bych to teda nedala :-8 Ale jako oběd nebo večeři v chladnějším dni než dnes - klidně :-p

zizala: my to jedli s hlávkovým salátem s prachobyčejnou zálivkou :-) A byla to celkem bezva snídaně ;-)

:-) Podle Apetitu vařím ráda už mnoho let, ta první čísla časopisu byla v tehdejší době jako zjevení, tam jsem se poprvé dozvídala o tehdy pro mne nových a cizokrajných potravinách - řapíkatém celeru, kuskusu, limetkách,... a utvrdila se v přesvědčení, že vařit se dá i jinak než alá školní jídelna.
K receptu: určitě bych přidala kopec nějaké zeleniny, aby se ta klobáska trochu vykompenzovala;-)

Pro rejpaly: jestli vás napadlo mazat klobásu a žampiony medem a křenem, mě tedy ne. Recept, dle poznámky, kterou jste jistě přečetli, pochází z Apetitu, možná byste se měli obrátit i tam, ne? Ale tam Vám nikdo nebude odpovídat, že? :-D
Tímto končím tuto diskuzi, neb já se s hlupáky nehádám, nejdřív byste mne ponížili na svou úroveň a pak umlátili zkušenostma :-D

rebeka, cocoska: díky :-K

No, proč ne;-):-? Ještě tomu něco chybí:-8 já bych tam viděla např. okurku, rajčátko...;-)
Hezké to máš:-K;-):-):yes:

Náhodou je to výborná inspirace. Každému není shůry dáno, aby měl pořád nové nápady... Klidně přiznám, že tohle by mě prostě nenapadlo. Jsem pokročilejší kuchařka (jakože zvládnu domácí chleba, "dokonalou" svíčkovou, ale třeba neumím pořádný steak...zatím!!!), ale z deseti receptů, které si zde vyberu a opravdu zkusím, je 9 jednoduchých z běžných surovin, které se dají koupit v maloměstském "supermarketu" a jeden složitější, prostě nemám čas kolikrát ani na to shánět suroviny. A stane se, že se s tím babrám dvě hodiny a výsledek zklame. Tady koupím přesně tu klobásku co máme rádi, klidně si k tomu upeču vlastní bagetu a delikatesa je na světě:-!:yes: Až se doma přihlásím, tak pošlu bod za ten nápad:-!:-!:-!

AntoninZ: nelze než souhlasit :-))

a pro Nikita: poslední sbohem :no:

Nojo, ale co když budu potřebovat recept jak namazat chleba s máslem? Kde jinde to najdu než v kulinářské akademii Topreceptů?:-8

marieto: Dám vám radu - tak sem nelezte a bude to. Vy nebudete muset žasnout a my budeme mít klid ;-):-D

Žasnu, co všechno se na "top receptech" dokáže vydávat za recepty...:-(
Už dávno jsem sem přestala chodit pro jakoukoliv inspiraci, a když výjimečně nakouknu, narazím na opečené knedlíky nebo klobásu v bagetě, škoda.

dobrý tip pro rychlou letní večeři :-p:yes::-))

Tématické fráze:
klobása v bagetě, krenove klobasy, vošťourák, křenová klobása, domaci krenova klobasa, křenová klobása recepty, uzene maso v bagetce, sudety a recepty, žampiony na grilu, křenová omáčka, rajska omacka, koprová omáčka, domácí klobásy

Suroviny:
klobása ostravská, bageta, majonéza, hořčice, žampióny, med, křen

Přidat fotografie receptu