Bavorské vdolečky
Smažené bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu, dejte si s hruškovými povidly, které dodají lahodnou chuť a šťavnatost.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 419 kJ / 2 729 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,59 g |
Tuky | 64,46 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 697 mg |
Sodík | 692 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 452,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí promícháme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme na teple vykynout.
Krok 2: Do prosáté mouky přidáme špetku soli, vejce, žloutky, citrónovou kůru, rozpuštěný vlahý tuk, zalijeme zbylým mlékem a kváskem. Těsto promícháme, propracujeme a necháme ještě asi 1 hodinu na teple kynout.
Krok 3: Vykynuté dáme na pomoučený vál, vyválíme na silnější plát a kulatým vypichovačem vykrajujeme vdolečky. Narovnáme je na pomoučené prkno a necháme ještě kynout.
Krok 4: Po vykynutí vytvoříme uprostřed důlek a touto stranou vdolečky vložíme do rozehřátého oleje. Smažíme zvolna po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme prochladnout.
Krok 5: Důlky ve vdolečcích naplníme marmeládou, posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zzv
Moje poznámka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zzv
Nejnovější recepty
Celerový salát pro diabetiky
Přidáno před 4 hodinami
Černá čočka beluga s rajčaty, kapií, uzeným masem a volskými oky
Přidáno před 5 hodinami
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 5 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 5 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 6 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky pečené s marinádou
Marek_Bláha před 3 hodinami
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 4 hodinami
Domácí nudle
Kava 2 před 4 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 7 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 7 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 8 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 9 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 11 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 11 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 14 hodinami
Tématické fráze:
bavorske vdolky,
bavorské vdolky jednoduché,
bavorske vdolky recept,
recept na bavorské vdolky,
bavorské vdolečky s povidly a tvarohem,
vdolky recept,
vdolky z domácí pekárny,
domácí vdolky,
domácí vdolečky,
recept na domácí vdolky,
recept bavorské vdolky,
domaci vdolky recept,
recept na domácí vdolečky,
maminčiny recepty vdolky,
recept na domácí vdolky na oleji,
nejlepší bavorské vdolky,
bavorsky vdolky,
bavorské vdolečky-babiččiny recepty,
vdolky,
bavorský vdoleček
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí čerstvé,
cukr,
vejce,
žloutek,
tuk,
kůra citronová,
sůl,
olej,
tvaroh na strouhání,
marmeláda,
šlehačka
Komentáře (58)