Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína dle Patrika

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

patas6811

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 858 kJ /
2 117 kcal
Bílkoviny255,46 g
Tuky63,48 g
Vláknina15,54 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 6,16 g
Sůl15,73 g
Sacharidy124,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na 1 kg kuřecích prsou nakrájených na tenké plátky (ne nudličky) 3-5 mm napříč prsem potřebuješ toto: Samotná tepelná úprava je to nejdůležitější. Nejprve orestuji na trošce oleje mrkev (2-3 min.), poté přidám trochu kari a po 30-ti vteřinách odrazím troškou vody (ani velkej panák), zredukuji a odeberu bokem. Krok 2: Každý kousek kuřecího masa obalím ve škrobu, poté z každé strany minutku dvě zarestuji a vyndavám na misku. Krok 3: Vytřu pánev dočista a na trošce čistého oleje dám zarestovat zelí 2-4 minuty, přidám hotové maso a mrkev, zastříknu sojovou omáčkou, poté zaleju trochou vody či kuřecím vývarem, několikrát protočím a na poslední minutku-dvě přidám ozdobně nakrájený pórek. Výsledek je dle mého názoru úžasný. A to zelí?? Bambusové výhonky strčí do kapsy. Příloha dle chuti : nudle (na trhu mám vyzkoušené VIMIXA NOODLES(Do 40 Kč)Tesco, Albert - excelentní ! Či jasmínová nebo prostě dostupná rýže, hlavně jí udělat bez příchutí, jen se solí, chutí je v číně bambilion.

Zveřejněno 28. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína dle Patrika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z4GO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína dle Patrika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z4GO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Cocoska:Díky,na fotkách je ještě nakrájená mladá cuketka,protočená jen minutku dvě je v tom taky bezva:-)

Moc pěkné, mám vytištěno a brzy vyzkouším. Už dávno jsem přišla na to, že klasické hlávkové zelí je v podobných jídlech výborné:yes::yes:

Veronika Hrozna:JJ Sojovky může být více:-)samo:-)

Veronika.Hrozna:Jen žloutky:-)ve škrobu obaluji maso:-)

Ještě ta vejce-žloutky ??? Předpoklad rozmíchat se škrobem -myslím !Jestli ne ,vyveď mě z omylu ,ale napiš kam s nimi.:-?

Veronika Hrozna 28. 6. 2013 09:32
Dávám bodík ,líbí se mi recept ! Možná jsem konzervativní,ale zdá se mi 4 lžíce sojovky na kilo masíčka trošku málo ??? Je to potom ochucené ?:-p

Patas6811: Patas vítám tě v naší Topkové rodině jako dalšího nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K
Tvoje čína se mi líbí, dělám jí hodně podobně a s tím zelím máš pravdu, to je tam hodně fajn:-p Dávám ti 2.bod

Tématické fráze:
ostra cina, original cina recept, čína z vepřového masa, cina albert, tesco čína, originál čína recepty, secuan originál, čína s kuřecími prsy, bezva čína, co udelat s kurecim prsem, čína z kuřecího masa albert, čína recept albert, recept na čínu, čína recept, original čína, čína recepty, červená kari patas, čína originál, čína originál recepty, patas recept

Suroviny:
prsa kuřecí, žloutek, omáčka sojová, omáčka worcesterová, podravka, česnek, koření kari, chilli, olej, moučka škrobová, mrkev, zelí bílé, pórek

Přidat fotografie receptu