Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek z grilovací pánve

Lilek z grilovací pánve je jednoduchý a chutný pokrm, který zvýrazňuje přirozenou chuť této zeleniny. Grilování dodává lilku jemnou kouřovou chuť a proto se skvěle hodí jako příloha nebo lehký hlavní chod.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min + hodina na odležení

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, + hodina na odležení)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 363 kJ /
326 kcal
Bílkoviny12,68 g
Tuky0,92 g
Vláknina30,23 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,25 g
Sůl8,00 g
Sacharidy63,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek důkladně opláchneme, odřízneme špičku se stonkem a podélně nakrájíme na plátky o síle cca 1 cm. Krok 2: Do hlubšího hrnce dáme česnek, sůl a plátky lilku. Vše zalijeme vařící vodou a necháme 3 minuty vařit. Poté přelijeme do většího cedníku a necháme okapat. Krok 3: Do mísy dáme olej ze sušených rajčat, přidáme okapané plátky lilku, opatrně promícháme a necháme hodinu marinovat (podle času můžeme i déle). Na 3 balíčky, které si zhotovíme budeme potřebovat 6 plátků lilku. Další kousky lilku dáme volně ugrilovat. Krok 4: Na pracovní plochu si položíme plátek uzeniny a plátek lilku a to samé zopakujeme do tvaru kříže. Doprostřed zhotoveného kříže položíme sušené rajče a půlku žampionu. Protilehlé strany k sobě opatrně přichytíme párátky (viz fotopostup) a takto připravené balíčky položíme na grilovací pánev, kterou jsme nechali na slabém plameni sporáku 2 minuty rozehřát. Zbývající plátky lilku rozložíme kolem balíčků a vše grilujeme z každé strany 5 minut. Krok 5: Pokud máme nějaké žampionky navíc, můžeme je nakrájet na silnější plátky, zlehka potřeme olejem z marinády a grilujeme společně s balíčky lilku. Krok 6: Hotové jídlo podáváme s ugrilovanou i čerstvou zeleninou. Pokud máme rádi různé dipy (omáčky) můžeme si připravit například jogurtovou s česnekem a balíčky lilku na talíři zlehka přelít.

Zveřejněno 3. 7. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Až na to marinování to byla výborná rychlovka.

Protože jsem nevěděla, jestli taková chvilka bude dostačující, aby byl lilek dobře stravitelný, tak jsem ho raději pro jistotu před marinováním chvilku povařila v česnekové vodě, kde se i dostatečně ochutil.

Uzenina může být i jiná, já jsem použila Farmářský šál protože tento šál je délkou zhruba stejný, jako plátky lilku a hezky se to balilo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek z grilovací pánve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MK31

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek z grilovací pánve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MK31

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Tahle lilková paráda:-p:-p by u nás chutnala:yes::yes:

Aničko, smím udělat na grilu? ;-):-D:-p:yes:

Anna Kocikova:Ani, vidím, že tvá výhra je řádně zajetá a že z ní kouzlíš další dobroty. Snad ani já jí tak často nepoužívám:-D Máš 14.bod:yes:

Holt, dnes je den lilků!:-D:yes::yes::yes:

danielle72:Dani,v zásobě nemám nic:-8Tohle byla taková improvizace ze surovin,které byly momentálně doma:-*Ale neboj,já zase něco vymyslím:yes:;-)

dzungila:Andri,když už se s tím vším"dělám"tak ať je to i pro ty méně zkušené,jako jsem kdysi byla i já,když jsem začínala:-))

Magduško,pánev jsem nepotírala(jen při jejim prvním použití)On ten olejík z marinovaných lilků stekl na prkýnko,takže to bylo celkem naolejíkované:-)

Děvčata,na bodíky se vykašlejte;-):-DJá zase nikde nepíšu,že dávám bodík a pokaždé ho všude ťuknu,ať to není nikomu líto(teda nesmí to být nějaký nesmysl):-D

Všem moc děkuji za milé komentáře,které mě vždy nesmírně potěší:-K:-K

1974andrea:Ale mně to tam ukazuju, že jsem bod přidala...

danielle72:Čoveče, ty vždycky u těch receptů napíšeš +bod a já je mám za tebe dávat, jo? :-D Už po několikátý;-)

Aničko velký bod ode mě, super. Já bych to zabalila do pršutu nebo dobré slaniny:-p

Kolik takových dobrot máš ještě v zásobě, Andulko:-?:-p:-K:-K:-K +11;-)

Aničko zase si krásně uvařila + bodík :yes::yes::-p;-)

Anička, si hračička, máš to vymakané...:yes:
predpokladám, že panvicu si potrela olejom pred grilovaním...

Krásné a opět "polopatě" rozepsané.:-p;-) A bodík!:yes:

:yes:krása na talíři,zkusím ,až se lilek umoudří a naroste:-*:-K:-K:-K

Anna Kocikova: tak ten problém, mám Aničko, taky, do linky nevleze, těžká je, všechno mi bourá, tak jsme ji pak našlí místo, pověsili jsem ji na hřebík do spíže, ale při mytí je těžká, ruka mi bolí, uvidím dál, litina na je litina, snad si zvyknu.;-);-);-)

yanull:;-)Jaňulko,ani jsem mu to do telefonu nepřipomínala,když volal z práce:-))Jeho škoda:-*:-D
Myško-na pánvi se dělá velice dobře,jen mám problém ji dostat ze skříňky na sporák,pak do dřezu a poté na původní místo:-))Je hrozně těžká a ty mé ruce to nezvládají dobře;-)
adkaz-ty sýry by byly určitě dobré do náplně.Ta uzenina je tam proto,aby se dal hezky zabalit balíček.Nedovedu si dost dobře představit,co by udělal sýr na grilovací pánvi:-/To jsem ještě nezkoušela:-8
Děvčata- všem díky za komentíky i hodnocení:-K:-K

Tématické fráze:
grilovací pánev recepty, recepty na grilovací pánev, recepty pro grilovací pánev, grilovani na panvi, jak ugrilovat lilek, lilek recepty, grilujeme lilek, lilek na grilu, recepty grilovací pánev, grilovaci panev recept, recept na grilovací pánev, grilovani na panvi recepty, co je grilovaci panev, grilovací pánev-recepty, panev grilovaci, grilovaci lilek, recepty na grilování na pánvi, grilování na panvy, lilek panev, recepty na lilek

Suroviny:
lilek, voda, česnek, sůl, olej ze sušených rajčat, česnek sušený, uzenina, rajče sušené v oleji, žampióny

Přidat fotografie receptu