Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledove orechovo-kakaove kocky

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

adkas adkas

Náročný

Suroviny

Porce: 20 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 835 kJ /
6 653 kcal
Bílkoviny98,30 g
Tuky470,54 g
Vláknina31,75 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 515 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy490,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bielka vyslahame so stipkou soli. Pridame cukor a dalej slahame, kym sa cukor nerozpusti. Bielka musia byt pekne leskle a metlicky zanechavaju stopy. Rucne primiesame mlete orechy a cesto vylejeme na plech (30x40 cm) vylozeny papierom na pecenie, ktory sme predtym jemne potreli olejom. Krok 2: Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov cca 12-15 minut. Este teple rozkrojime na dve polovice a nechame v plechu vychladnut. Krok 3: Medzitym si pripravime plnku. Nad parou slahame zltka, cukor, vodu a kakako, kym nam krem pekne zhustne. Maslo vyslahame a postupne po lyziciach zaslahame don vyhladnuty kakaovy krem. Krok 4: Polovicu cesta vyberieme z plechu a zaroven pri vybereani osdstranime aj papier na pecenie. Pracujeme opatrne lebo cesto je velmi krehke, rychlo sa lame. Krok 5: Na cesto natrieme polovicu kremu. Prikryjeme druhou polovicou cesta a opat potrieme kremom. Odlozime na chvilu do chladnicky zachladit. Krok 6: Nad parou si v miske za staleho miesania rozpustime cokoladu, ktoru sme zaliali slahackovou smotanou. Miesame, kym sa smotana nespoji s cokoldou. Krok 7: Trochu tej cokoladovej polevy ostalo, mozno by stacilo 80 g cokolady a 80 ml smotany. No nemajte obavy, nebol ziadny problem ten zbytok skonzumovat :). Polevu nechame mierne ochladit a polejeme vrch zakusku. Krok 8: Pred celkovy stuhnutim coko polevy si vrch kolaca narezeme (naznacime, kde budeme rezat). Zakusok zdobime lubovolne. Pouzila som zbytok slahackovej smotany z 250 ml kelimku a odrobinku orecha.

Zveřejněno 3. 7. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledove orechovo-kakaove kocky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QK95

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledove orechovo-kakaove kocky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QK95

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Mňam, musí to být s těmi ořechy dobrota :-p! Já mám od své tchýně podobný recept, akorát místo ořechů se do těsta dává kokos :-) A ještě bych k receptu doplnila, že nejlepší je vychlazený, jinak je krém pod čokoládovou polevou měkký a není to ono. My tento moučník uchováváme po celou dobu v lednici :yes:

Nádhera.Konečně něco jiného a zvláštního.Podle receptu to bude super mňamka.Tuhle čokoládovou polevu jsem začala dělat nedávno a je opravdu skvělá.;-):yes:

To je nadhera...vecer to musim upec!!!:-p:-p:-p
:yes:

Nádheré sladké mlsání:-*:-K:-p

:-p:-p dala bych si Aishi hned;-):-K:yes:

no mňam:-D:yes: to si udělám;-)

:-):yes:

naozaj vam vsetkym velmi pekne dakujem ....tesi ma, ze vas tento zakusok zaujal....je vyborny, ma iba jednu chybu: je ho zalostne malo :).....jedna sa o velmi, velmi starodavny recept, taku klasiku, ale vybornu....orechomaniaci si zarucene pridu na svoje:-))

Miki: dakujem velmi pekne za tvoj mily komentarik....s pridavanim receptov sa zaoberam uz od roku 2008...nepridavam recepty pre body...to ma vobec nezaujima....dokonca tvrdim, ze ja neviem varit ani piect, iba to VELMI RADA ROBIM :).....je recepty nevymyslam, len hladam, hladam a ked ma nieco zaujme, tak to vyskusam...ak je recept dobry po vsetkych strankach ( mnozstvo, zlozenie, postup atd) a vysledok je chutny a este aj dobre vyzera, tak ho rada posuniem dalej....zastavam totiz nazor, ze dobre recepty sa maju sirit medzi co najvacsi pocet ludi....neverila by si, kolko receptov na obrazku vyzera super a ked to urobim, tak vysledok je velke sklamanie....samozrejme take recepty vobec nikde nepublikujem....chudak moj manzel :)....jeminku....akosi som sa rozpisala :-8....este raz ti dakujem:-K

Jana Remkova: Jani, si perfektna....tak takyto vyraz som este nepocula :)....ja stale tvrdim, ze clovek sa uci cely zivot :yes::-8;-)

Tak toto já můžu, hoodně můžu:-8:-p;-):-D:-D nádhera:-K:-K:yes::yes:

LUXUS:-pukládám a boduju :yes::-D:-D

adkas:Adri, všechny tvé sladké a mlsné pochoutky jsou jedna nádhera a mohla by sis s přehledem otevřít cukrárnu-to by byl nával pane;-):-K:-D Máš 13.bod:yes:

Hmmm, to se mi bude v sobotu hodit na rodinnou oslavu ;-):-p:yes:

Kristova noho!! Co mi to děláš??:-O:yes:

Načíst další komentáře (11)

Tématické fráze:
recepty na pamlsky pro kocky, kakaové těsto na plech 30x40 cm, recepty na domácí pamlsky pro kočky, ladove kocky, adkas, ladové řezy, domaci pamlsky pro kocky recept, ladové kocky recept, ledov kastan, zákusky pamlsky a dobroty, cukroví ledov, pamlsky pro kocky recept, ľadová kocka zákusok, recept pamlsky pro kočky, kakaove, kakaové těsto na plech 30x40 cm recept, ladove orechovo, recepty pro kocku, ledové pochoutky recepty, pamlsky pro kocky recepty

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, ořechy mleté, sůl, žloutek, kakao, voda, cukr moučkový, máslo, čokoláda, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu