Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 006 kJ / 5 976 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,81 g |
Tuky | 315,77 g |
Vláknina | 25,15 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 653,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždie necháme oživiť v osladenom vlažnom mlieku - cca 20 min. Múku preosejeme, vmiešame soľ. Vajce rozšľaháme, vmiešame do kyslej smotany. Zo všetkých surovín vymiesime pružné cesto, môžeme použiť DP - len na prípravu cesta. Necháme cca 30 minút stáť, cesto mierne ožije.
Krok 2: Vyvaľkáme ho na obdĺžnik, cca 2-3 mm hrúbku. Potrieme zmesou masla a múky - do mäkkého (nie roztopeného!) masla vmiešame múku. Zvinieme z kratšej strany ako závin. Rozkrojíme na dve časti (foto), dáme do chladničky na 2 hodiny.
Krok 3: Každú polovicu "závinu" po dvoch hodinách zvlášť vyvaľkáme - znovu na cca 2-3 mm, máme obdĺžnik široký cca 35 cm. Po dĺžke prekrojíme a krájame z cesta trojuholníky (foto). Plníme Nutellou, rolujeme rohlíky. Ukladáme na peč. papier, fóliu.
Krok 4: Necháme na plechu stáť cca 30 minút, potrieme vajíčkom a pečieme asi 20 minút 180 - 200 stupňov. Upečené pocukrujeme.
Zveřejněno 2. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Croissanty s jednoduchou přípravou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poMy
Moje poznámka
Croissanty s jednoduchou přípravou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poMy
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 6 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 6 hodinami
Vajíčková pomazánka s hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená jehněčí kýta
Přidáno před 12 hodinami
Velikonoční koláč
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční sekaná
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové řezy - hrnečkové
AndreaAbb před 32 minutami
Jidáše, jidášky…
stefi.f47 před 8 hodinami
Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Tereziena před 8 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Noe_tvori před 8 hodinami
Tvarohové noky
Lencadlo před 8 hodinami
Cibulová pomazánka s nivou
Michaela-w před 9 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
klarakucakova před 9 hodinami
Velikonoční beránek
Iveta_Brabcova před 9 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Marketakrbcu před 9 hodinami
Sekaná s tvarohem
Antonausprag před 10 hodinami
Tématické fráze:
recepty ládi hrušky crosanty,
croasant s nutelou,
croasant,
láďa hruška croasant,
crosanty recepty,
recept na croissanty,
croasant recept,
croissant recept,
francouzský croasant recept,
crosanty recept,
crosanty podle ládi hrušky,
croasant ládi hrušky,
croasant podle ládi hrušky,
jak vyválet těsto na croasant,
lada hruška crosanty,
croasant z listového těsta,
recept na domácí croasant,
croasant lada hruska,
motani croisantu,
syrove crosanty
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
sůl,
smetana kysaná,
vejce,
máslo,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
nutella
Komentáře (121)