Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 006 kJ / 5 976 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,81 g |
Tuky | 315,77 g |
Vláknina | 25,15 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 653,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždie necháme oživiť v osladenom vlažnom mlieku - cca 20 min. Múku preosejeme, vmiešame soľ. Vajce rozšľaháme, vmiešame do kyslej smotany. Zo všetkých surovín vymiesime pružné cesto, môžeme použiť DP - len na prípravu cesta. Necháme cca 30 minút stáť, cesto mierne ožije.
Krok 2: Vyvaľkáme ho na obdĺžnik, cca 2-3 mm hrúbku. Potrieme zmesou masla a múky - do mäkkého (nie roztopeného!) masla vmiešame múku. Zvinieme z kratšej strany ako závin. Rozkrojíme na dve časti (foto), dáme do chladničky na 2 hodiny.
Krok 3: Každú polovicu "závinu" po dvoch hodinách zvlášť vyvaľkáme - znovu na cca 2-3 mm, máme obdĺžnik široký cca 35 cm. Po dĺžke prekrojíme a krájame z cesta trojuholníky (foto). Plníme Nutellou, rolujeme rohlíky. Ukladáme na peč. papier, fóliu.
Krok 4: Necháme na plechu stáť cca 30 minút, potrieme vajíčkom a pečieme asi 20 minút 180 - 200 stupňov. Upečené pocukrujeme.
Zveřejněno 2. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Croissanty s jednoduchou přípravou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poMy
Moje poznámka
Croissanty s jednoduchou přípravou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poMy
Nejnovější recepty
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 2 hodinami
Piškotový beránek II
Přidáno před 12 hodinami
Jidášky
Přidáno před 12 hodinami
Špenátová polévka s vajíčkem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Makovec s tvarohem bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené medvědí brambory
trdlo před 24 minutami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
ricci před 42 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
GabKe před 48 minutami
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
mafinka888 před 1 hodinou
Biskupský beránek - opravdový biskupák
Misa_opo před 1 hodinou
Mandarinková bábovka
Iwana666 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s jablky
JonasM před 1 hodinou
Tvarohové lívance
ovocny.caj před 2 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 2 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Jindra100 před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty ládi hrušky crosanty,
croasant s nutelou,
croasant,
láďa hruška croasant,
crosanty recepty,
recept na croissanty,
croasant recept,
croissant recept,
francouzský croasant recept,
crosanty recept,
crosanty podle ládi hrušky,
croasant ládi hrušky,
croasant podle ládi hrušky,
jak vyválet těsto na croasant,
lada hruška crosanty,
croasant z listového těsta,
recept na domácí croasant,
croasant lada hruska,
motani croisantu,
syrove crosanty
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
sůl,
smetana kysaná,
vejce,
máslo,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
nutella
Komentáře (121)