Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový řízek

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

blazena.blazkova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Možná si říkáte, že vepřový řízek je tak jednoduchá záležitost, že nepotřebuje vlastní recept. Nicméně pokud chtějí zejména začátečníci připravit dokonalý, křupavý a šťavnatý plátek masa, rady jistě ocení. A nejen oni.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 390 kJ /
810 kcal
Bílkoviny124,91 g
Tuky32,25 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 723 mg
Sodík 889 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy5,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky. Položíme na prkénko a z obou stran naklepeme. Poté z obou stran osolíme a opepříme. Krok 2: Do tří hlubokých talířů připravíme ingredience na obalování. Do jednoho vsypeme hladkou mouku. Do druhého vyklepneme dvě vejce a prošleháme je s mlékem, špetkou soli a špetkou pepře. Do třetího vsypeme strouhanku. Krok 3: Maso důkladně obalíme v mouce, pak ve vejcích a nakonec strouhance. Krok 4: Pro lepší konzistenci obalu je dobré postupovat tak, že obalíme v mouce, pak vejcích, pak zase v mouce, opět ve vejcích a nakonec ve strouhance. Krok 5: Smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje dozlatova.

TIP: Jak a na čem smažit, aby výsledek byl optimální

Zveřejněno 21. 9. 2011

Poznámka autorky blazena…

Strouhanku si připravíme jednoduše i doma. Staré tvrdé rohlíky (nikoliv však plesnivé), vložíme do mixéru a rozmixujeme na prášek. Též to lze provádět ručně a to na ručním struhadle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXYX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXYX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (58)

Řízek je řízek..dnes jen se salátem. Přidala jsem foto..:-K

zdeněk hamšík 17. 1. 2018 01:03
řízek se dělá zásadně na vepřovém sádle,přidávám kousek syrové mrkve aby se tuk nepřepálil,,,mrkev vyměnuju.

zdeněk hamšík: Řízek se dělá na tom, na čem ho kuchař dělat chce, proč zase nějaká omezení? Ale "zásadně" - myslíte-li tím původní, "pravý" Wiener Schnitzel - se řízek smaží na přepuštěném másle. https://www.lidovky.cz/klasika-pro-cisare-vidensky... :-O

Já mám řízky nejradši z kotlety (mám radši susší maso) ;-)

Mirda svišť 24. 12. 2014 13:01
Jak dlouho se to peče? Hodinu? A na kolik stupňů? 300? 350? :-((

U nás dnes také byl řízek z krkovičky a šťouchané brambory:yes:

+8:yes: řízky máme rádi :-p:-p

:-p:yes:

Dobrý večer,Colombo65,také dávám pivko do vajíček,když obaluji řízky.Prosím,prozradte mi jak se dělá ta foukaná strouhanka.To opravdu neznám.Děkuji moc za odpověd.

Colombo65:Tak ten teda je :-!:-!:yes::yes: Krásné foto jako vždy:yes::yes::-p

katlie:... do rozšlehaných vajec přidám deci piva :)))

Colombo65: Jak děláte tu nafouklou strouhanku na řízkách?Děkuji za odpověď. Irča;-)

... vynikající klasika :yes::yes::yes:... u nás se zase preferuje nafouknutá strouhanka na řízku ;-)

tak tu fintu s olejem do vajíček jsem taky neznala, maminka i babička dávaly mléko, zkusím teda;-) já mám jinou fintičku: řízky naklepu, nesolím a vetřu do nich rozmačkané česneky s olejem, nechám přes noc v ledniče a pak už pokračuju klasicky.. a smažím podle yanull, jinak už ne, řízky jsou krásně šťavnaté a měkké;-):-p:yes: http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...

Zdravím, zavítala jsem sem prvně. Díky za tip s olejem, dobrý nápad, vyzkouším. To jsem nikdy neslyšela.

Pročetla jsem si i historii komentářů.
Jsou tu pěkné recepty a tipy, jen mě mrzí jedno.
Že když sem přijde někdo mladší, viz poslední komentář, místo aby našel tipy k receptu a relevantní názory, pročítá si taková nesmyslná hašteření. A strášně se táhnoucí.
Možná když si to vyřešíte, poproste adminy o smazání?

Mějte se a ještě jednou díky za dobrý tip.

petra šimůnkova 27. 5. 2012 08:41
děkuju vám , dneska naši jedou na výstavu a já mám dělat řízky. Brambory uvařím. Tak mi mamka našla tady ten recept a je podrobný pro mě. Děkuju moc. Držte mi palce ať se řizky povedou. Je mi 11 let

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
vepřový řízek, veprove rizky, řízek, vepřový řízek recept, jak správně usmažit vepřový řízek, rizky veprove, vepřový řízek-recept, veprove rizky jinak, vepřové řízky recept, jaké maso na řízky, vepřové řízky recepty, řízek vepřový, jaké vepřové maso na řízky, jaké maso na vepřové řízky, řízek recept, recept na vepřové řizky, recept veprovy rizek, vepřový řízek jinak, recept na vepřový řízek, vepřovi rizek

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř mletý, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu