Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý koláč s meruňkami

Chcete-li zažít dokonalou odpolední siestu, nachystejte si voňavou kávu a šťavnatý meruňkový koláč s drobenkou. Je jednoduchý, chutná moc dobře a na talíři bude nejlépe vypadat, a hlavně chutnat, s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 991 kJ /
2 388 kcal
Bílkoviny56,93 g
Tuky58,94 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 714 mg
Sůl2,40 g
Sacharidy402,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozpálíme, plech vymažeme tukem. Krok 2: Do prosáté mouky s práškem do pečiva přidáme všechny suroviny a promícháme v těsto. Krok 3: Těsto rozetřeme na plech. Krok 4: Poklademe ho půlkami meruněk a posypeme ořechy nebo drobenkou. Krok 5: Potom upečeme v dobře rozehřáté troubě.

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý koláč s meruňkami

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JXy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý koláč s meruňkami

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JXy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Buchta super. Jen jsem mel huste testo, moc huste. Ty lzice jsou naprd. Nekdo ma hlubsi nekdo plochsi. Takze upravit recept na milace a bude ok. Jinak buchta vynikajici. :yes:

Tak to mi nepochopím jak může tento koláč někdo hanit.Nejsem zvyklá moc dělat s prášku dělám ponejvíce s kynutého.ale už jsem ho dělala vícekrát i se švestkama a povedl se vždy.

:-)super a výborný koláč TRPĚLIVOST RŮŽE PŘINÁŠÍ

Pekla jsem tento koláč včera, je super. Jak píše autorka, jen promíchat....ne šlehat.....použila jsem metle na hnětení kynutého těsta a šlo to super. Těsto po upečení je jako kynuté............moc dobré a bez kynutí.....Dávám bodíky......

Těsto hrůza, namotalo se mi na metly od šlehače a vyšplhalo, kam mohlo. Přidala jsem dle rad trochu bílého jogurtu a mléka, pořád lepenka, naplácla jsem na pekáč a mokrou naběračkou roztlačila po pekáči. Nakonec je buchta vysoká, ale poživatelná, manželovi chutná, to je hlavní. Znovu ale dělat už nebudu

Chantelle: Autorka ale píše jasne, všetky suroviny premiešame, nie vyšľaháme. Nie všetky cestá sa šľahajú. Takže treba dodržať recept. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Když jsem dělala těsto, měla jsem celkem obavy, jestli není něco špatně a když jsem k tomu přečetla komentáře, myslela jsem, že těsto vyhodím - bylo mi líto meruněk. Nakonec jsem ale přidala trochu mléka a k rozetření těsta stačilo namočit ruce. Koláč perfektní.

DajanJelda: "Ty lzice jsou naprd"
Máte recht:yes:
Odměřovat 15!!! PL (asi 150ml) je na palici, kór když autorka zjevně disponuje patrně funkční váhou8-(
Na těchto stránkách není obvyklé, aby bylo stejně pozitivních a negativních komentářů, z čehož m. j. plyne, že s rcp je patrně cosi v nepořádku.
Áááá nééébo si ho vybrali kuchtíci, kteří toho zatím moc nenapekli...;-)
Níže někoho zaujala pěkná fotečka:-)
No, já na ní vidím nádhernou meruňkovou barvu... :yes:
...a srazek jak Brno:no:

Zobrazit starší odpověď

Petra Boháčková 10. 7. 2015 18:25
Je nutné dát více mléka, těsto bylo příliš husté. výsledek ale stojí za to-buchta výborná. Doporučuji autorovi-předělat recepturu. Někteří by s přípravou mohli mít problém.;-)

Ten kdo rika ze je to blby recept tak neumi varit me se testo nelepilo a red ho prave jim je mooc dobrej :-p:-)

M.Petránková 7. 7. 2014 16:39
Milé kuchařinky,tento koláč rozhodně doporučuji vyzkoušet,právě v té hl. mouce je ten fígl,že těsto připomíná konzistencí kynuté,ale je to mnohem rychlejší - nemusí kynout.
patří mezi mé nejoblíbenější,určitě zkuste!!:-):-p

Katerina P.: Vždyť ho tady máš:-))-viz foto, přemýšlej;-) a pak mudruj;-):-))

Katerina P. 30. 7. 2013 12:09
dle navodu testo nezpracovatelne...otresne,zrale na vyhozeni do kose! je nutno pridat vice mleka a ja dala 1dcl vody + 3pl zakysky.Rada bych videla vytvor podle tohoto receptu!:no:

Markétečka 24. 7. 2013 11:59
Dělala jsem to nakonec půl napůl z hladké a polohrubé mouky, přidala jsem trochu mléka navíc a 3 lžíce zakysané smetany (jogurt mi totiž došel) a myslím, že to bude naprosto skvělé, těsto bylo akorát! :)

ZkusilSemTo 24. 7. 2013 11:50
Dobry, testo v pohode, s posekanyma vlasskyma orechama misto drobenky nema chybu!:yes:www.toprecepty.cz

Tak já jsem právě hodila těsto do koše. Byla by na něj meruněk škoda;-( s tak ulepeným a neroztíratelným těstem jsem se ještě nesetkala. I po přidání mléka a másla to byl prostě kyt. Takže nedoporučuju...:no:

Když pominu to, že se musí v době moderních a přesných vah lžičkovat mléko a podobně, tak těsto je absolutně nevyvážené při zpracování, husté, lepí se a tak je třeba ho doředit, dal jsem tam mléko a z dobré zkušenosti a také pro pocit zdravé kuchyně trochu bílého jogurtu. Navrch drobenku a hotovo. Teď koláč jím a je výborný. :-)

Koláč je super :-)
Dala jsem tam jen o trochu více mléka a rozložila na menší plech. Partnerovi moc chutná a to nejsem žádný talent na pečení ;-)

Bohužel souhlasím s ostatními , škoda jen meruňek kruci ,že já nečetla komentáře a hned šla dělat ,musel to tu dát někdo kdo neumí holt v kuchyni nic. :-(( lidičky nedělejte ho není fakt dobrý a těsto se lepí i špatný postup

Bohužel musím napsat,že těsto na tento koláč není moc dobré.Znova už ho dělat nebudu.:no:www.toprecepty.cz

Já to dneska zkusím obrázek mě moooc láká;-)a meruněk mám až až :-))

Dělala jsem dneska a je moc dobrý.Použila jsem na něj kompoty které jsem měla otevřené a chtěla spotřebovat;-)-meruňkový,švestkový,ananasový a broskvový.-Ochutnala jsem od každého kousek a opravdu nejlepší je s meruňkami:-p.Jsou jemně nakyslé a s tím sladším těstem je to krásně vyvážené.Jen bych příště zkusila z polohr.mouky,protože mi z hladké přijde těsto hutnější(nebo je to možná tím že jse nedělala šlehačem,ale ručně:-().Ale není to na závadu a i tak je to jedlé:-p:-p.

Tématické fráze:
rychlý meruňkový koláč, meruňkový koláč na plech, meruňkový koláč, luxusní meruňkový koláč, meruňkový koláč rychlý, rychlý koláč, nejlepší meruňkový koláč, buchta s merunkami, rychlý koláč z hladké mouky, moučníky z meruněk, koláč z merunek, meruňky recepty, recepty z meruněk, moucniky s merunkami, moučník s meruňkami, merunkovy kolac buchta, buchta s merunkama, třený meruňkový koláč, meruňkový koláč recept, merunkove kolace

Suroviny:
mouka hladká, vejce, cukr, máslo, mléko, kůra citronová, prášek do pečiva, sůl, meruňky, ořechy strouhané, tuk

Přidat fotografie receptu