Levandulový med (sirup)
Levandule patří k aromatickým rostlinám s nezaměnitelnou vůní. Pokud patříte mezi milovníky této bylinky, můžete z ní připravit mimo jiné i sirup, někdy také označovaný jako med. Recept je snadný na přípravu, chce jen trochu času.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 944 kJ / 7 635 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,78 g |
| Tuky | 2,16 g |
| Vláknina | 112,42 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 126 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 842,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větve opláchneme a dáme do kastrůlku s vodou. Přidáme dobře omyté a pokrájené citrony a skořici. Přivedeme k bodu varu a vaříme cca 15 minut.
Krok 2: Odstavíme z plotny a necháme 24 hodin louhovat.
Krok 3: Druhý den výluh scedíme a opět přivedeme k varu. Za stálého míchání přisypáváme cukr a vaříme do požadované hustoty.
Krok 4: Horký levandulový sirup (chcete-li med) plníme do čistých skleniček. Otřeme hrdla, zavíčkujeme a již nezavařujeme.
Zveřejněno 31. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Levandulový med (sirup)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1M1P
Moje poznámka
Levandulový med (sirup)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1M1P
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 21 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 24 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 31 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 3 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 3 hodinami
Tématické fráze:
levandulový med,
levandulový sirup,
levandulový sirup recept,
levandulový med recept,
med z levandule,
levandulový sirup výroba,
levandulový sirup účinky,
recepty na levandulový sirup,
recept na levandulový med,
recept na levandulovy sirup,
levandulový sirup použití,
výroba levandulového sirupu,
levandulový čaj účinky,
levandulovy caj,
sirup z levandule recepty,
levandulové recepty,
sirup z levandule,
levadulový sirup,
čaj z levandule - recepty,
sirup z levandule - recepty
Suroviny:
levandule,
citron,
skořice celá,
cukr,
voda
Komentáře (39)
Nebolo by lepšie urobiť to s originál medom - jednodruhovým?
Vychladnutý výluh by sme zmiešali s medom a bolo by.
skutočný med má úplne iné vlastnosti ako "Cukrový" ...
Ale inak pekný recept.
A musím zaklepat - daří se jí. Množím i pro kamošky. Je to nádhera.
Tak ať se daří.P.S.poučila jsem se od sousedky, čím míň vše opečovávám, tím víc se daří
Tiež som si pozrela odkaz, ale tá moja je akási inakšia, nižšia ako lavanda.
P.S. Krásná fotka
Ivu - pozor, některé druhy vymrzají - koukni na odkaz
http://vysnenazahrada.blogspot.cz/2012/07/kterou-l...