Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 365 kJ / 326 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,60 g |
| Tuky | 16,86 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 78 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 32,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve dáme péci v alobalu neloupanou palici česneku, kterou zakápneme troškou oleje. Trvá to při teplotě 220°C asi 40 minut. Nejlépe je upéci česnek do zásoby, pokud něco pečeme v troubě, vymačkat poté ze slupek a zamrazit.
Krok 2: Steaky musí mít pokojovou teplotu. Můžeme je zpevnit po obvodu provázkem, aby nám hezky držely tvar a rovnoměrně se upekly. Těsně před pečením je posypeme hrubozrnnou solí a pepřem z mlýnku.
Pánev se silným dnem dobře rozpálíme (já peču na sucho, můžete ale steaky lehce potřít olejem) a steaky pečeme z jedné strany cca 4 minuty a jakmile se nahoře objeví krůpěje krve, otočíme. Druhou stranu pečeme již o trochu kratší dobu. Pokud chceme připravit steak medium, mělo by maso při stlačení klást odpor jako dlaň pod palcem. Krok 3: Steaky vyjmeme na připravený alobal, potřeme je z obou stran lehce máslem a zabalíme do alobalu, aby se všechny chuti prolnuly. Krok 4: Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, vymačkáme do něj upečený česnek ze slupek, přihodíme pár lístků šalvěje, rozmícháme a přilijeme trochu vody nebo vývaru ( cca 2 lžíce). Poté vlijeme smetanu a vsypeme zelený pepř. Provaříme do požadované konzistence a dochutíme solí.
Pánev se silným dnem dobře rozpálíme (já peču na sucho, můžete ale steaky lehce potřít olejem) a steaky pečeme z jedné strany cca 4 minuty a jakmile se nahoře objeví krůpěje krve, otočíme. Druhou stranu pečeme již o trochu kratší dobu. Pokud chceme připravit steak medium, mělo by maso při stlačení klást odpor jako dlaň pod palcem. Krok 3: Steaky vyjmeme na připravený alobal, potřeme je z obou stran lehce máslem a zabalíme do alobalu, aby se všechny chuti prolnuly. Krok 4: Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, vymačkáme do něj upečený česnek ze slupek, přihodíme pár lístků šalvěje, rozmícháme a přilijeme trochu vody nebo vývaru ( cca 2 lžíce). Poté vlijeme smetanu a vsypeme zelený pepř. Provaříme do požadované konzistence a dochutíme solí.
Zveřejněno 2. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dxkq
Moje poznámka
Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dxkq
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 13 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
rib eye steak recept,
rib eye steak,
ribeye steak,
rib eye steak recepty,
ryb eye steak,
příprava rib eye steaku,
omáčka z pečeného česneku,
příprava rib eye steak,
hovězí steak medium,
rib eye steak priprava,
hovězí rib eye steak,
maso medium,
ryb eye,
peceni steaku,
jak nejlépe připravit steak,
rib steak,
rib eye,
recept na rib eye steak,
recepty rib eye steak,
pomalu pečený vysoký roštěnec
Suroviny:
roštěnec hovězí vysoký,
česnek,
šalvěj,
pepř zelený sterilovaný,
máslo,
smetana na vaření,
sůl hrubozrnná,
pepř mletý
Komentáře (47)
Abych byla přesná tak druhý, který se za to dal považovat.
Foto přikládám, klidně vymažu
A nic nemyslím zle
Jééé omluva..
Andy recept nemá chybu
Co psát?
Eliza: Dělám je nejen na pánvi, ale i grilu a povedou se vždycky. Rošt pomažu jenom lehce špekem. Ještě víc než na pánvi, záleží spíš na kvalitě masa
Ivčo a Marcelko taky dík
Pritom podľa tvojho popisu to vyzerá tak krásne a jednoducho...
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2293