Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášek z cukety, patizonu, rajčat, brambor a uzeniny

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Skvělý guláš z cukety, patizonu, rajčat, brambor a uzeniny se bude skvěle hodit, pokud potřebujete zužitkovat přebytky zeleniny ze zahrádky nebo zeleninu z předchozího vaření. Je rychle hotový, skvěle zasytí a zachutná celé rodině.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 823 kJ /
675 kcal
Bílkoviny39,64 g
Tuky15,04 g
Vláknina17,46 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,00 g
Sacharidy88,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nové brambory, cuketu, rajčátka a patizon dobře omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji (sádle), přidáme uzenou červenou papriku a necháme zpěnit. Krok 3: Když je cibulka dozlatova osmažená, přihodíme na kostičky pokrájenou uzeninu, plátky česneku a nakonec vmícháme pokrájené brambory a zamícháme. Krok 4: Když je vše opečeno, zalijeme horkou vodou a necháme pod pokličkou provařit. Krok 5: Ke konci dušení přidáme pokrájená rajčátka, cuketu, nadrcené chilli papričky a pokrájený patizon. Krok 6: Podusíme doměkka a podle chuti osolíme a opepříme. Krok 7: Zahustíme solamylem (nebo hladkou moukou) rozmíchaným ve vodě. Podáváme s pečivem.

TIP: 20 receptů na nejlepší guláše

Zveřejněno 8. 8. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Je to takový mix guláš, podobný buřt guláši, ale je jiný a se zeleninou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GA57

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GA57

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

výborný - mňam :yes::yes:

Zabudla som odfotiť už hotový :-( tak len takto v hrnci,keď som ho začala variť ale bol moc chutný :-p:yes: Ja dávam ešte do taniera lyžicu hustej smotany alebo jogurtu :-)

Děkuji za recept :yes: Dostala jsem patizon, tak jsem vyzkoušela.. trochu jsem si to upravila - do základu jsem dala rajský protlak, místo rajčat 2ks sušených rajčat, čerstvý rozmarýn, nové koření, bobkový list a nedala jsem chilli papričku kvůli dětem.. naprosto skvělé!! ;-)

danielle72::-D:-)) jasně:-D;-)

Tak na ten si přijedu, jo? :-*:-p;-)

rebeka::-)):-D škoda, že neroste jak v Dařbujánovi,:-)) já také zbožňuji léto, já zimu nesnáším, nemusím, nemám ráda, nechci ji, nechci ani pomyslet;-):-K díky Nadi

dělám podobně:yes::yes: jak já miluju léto.. tolik dobrých věcí na zahradě:yes::yes: krom té uzeniny, ta tam, bohužel, nerostě:-8:-D:-D:-D
hezký gulage, Ivi:-K:yes::yes:

Vypada dobre gulasek, pekne husty, ze skoro lzice stoji..:-p:-), tak to mam nejradeji..pripomina mi prazdniny u babicky..;-):yes::yes:

dělám stejně, ale u nás to "frčí";-, dávám více cukety a klobásek:-D:yes:

jarka skrobakova: ;-)

Tohle mi nějak uniklo, vypadá to skvěle a určitě to tak chutná :yes::yes::-K

Také dělávám i s cuketkou a moc nám chutná:-p:yes::-K

No já bych si pochutnala:-p;-)+5

yanull: nevadí, smažila jsem patizon před chvílí a tak jsem si "uloupla" trochu i do gulášku, jinak je to na fantazii a chuti, co máme doma a co máme rádi;-)

Gulášek vypadá tuze dobře, tudíž za bodík, mám doma na něj suroviny, tedy až na patizon, ale to snad nebude vadit :-p:-K+1:yes:

Tématické fráze:
recepty z patizonu, patizon recepty, nejlepší recepty z patizonu, patizon recept, patizonový guláš, polévka z patizonu, patizony recepty, grilovaný patizon recepty, recepty z patyzonu, recepty z cuket a patizonu, recepty z cukety a patizonu, patizon a cuketa recepty, nejlepší recepty z cukety, recepty z cukety a brambor, guláš z patisonu, recept z patizonu, patizon recepty polévka, recept z patyzonu, recepty z rajčat a cukety, patizon jako gulaš

Suroviny:
brambory, cuketa, patizon, česnek, paprika sušená uzená, klobása, rajče, chilli paprika čerstvá, sůl, pepř mletý, voda, olej

Přidat fotografie receptu