Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 408 kJ / 575 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,61 g |
| Tuky | 43,76 g |
| Vláknina | 16,55 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 27 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 35,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák omyjte a rozeberte na větší růžičky.
Krok 2: V misce smíchejte olivový olej a všechno sypké koření.
Krok 3: Na plech vyložený pečícím papírem dejte květákové růžičky, na klínky nakrájenou cibuli a na silné plátky nakrájený česnek. Zakapejte připravenou marinádou.
Krok 4: Předehřejte troubu na 200-220 ˚C a vložte do ní plech. Pečte 15 minut, pak obsah na plechu opatrně promíchejte a pečte dalších 10 minut.
Servírujte horké, pokapané citronovou šťávou.
Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný šmrnc. Podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.
Servírujte horké, pokapané citronovou šťávou.
Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný šmrnc. Podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.
Zveřejněno 9. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený květák v orientálním stylu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MRn
Moje poznámka
Pečený květák v orientálním stylu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MRn
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
pečený květak,
recept na pečeny květak,
květák po orientálsku,
květák recepty,
květák pečený,
recepty z květaku,
recepty chuť a styl,
pečený květak recept,
recepty eta pečenka,
květák na orientální způsob,
pečený květák po orientálsku,
recept pečený květák,
rás al hanút,
zapečený květák po orientálsku,
za pečený kvetak,
styl a chuť,
pečenka eta recepty,
eta pečenka recepty,
fresh.iprima.cz recepty,
pečený květák recepty
Suroviny:
květák,
cibule,
česnek,
olej olivový,
sůl,
římský kmín mletý,
kurkuma,
paprika sušená uzená,
koření,
citron
Komentáře (20)
Skvěle se hodí na jehněčí maso, do kuskusu nebo tahinu. Nicméně doporučujeme experimentovat. Rozhodně se to vyplatí.
Složení koření od Antonína: římský kmín, mletý zázvor, kurkuma, skořice, černý pepř, koriandr, kayenské papričky, nové koření, muškátový oříšek, hřebíček, okvětní plátky růže,
no a složení podle Expectu - paprika, sůl, koriandr, kajenský pepř, česnek, kmín, kmín, pepř, pískavice řecké seno, zázvor, fenykl"
Jinak mrkni na btrhy, tam to nejsopíš najdeš, v marketech asi né