Suroviny
Porce: asi 10 ks - zalezi na velikosti pouziteho peciva
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 902 kJ / 2 606 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,97 g |
| Tuky | 153,44 g |
| Vláknina | 25,68 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 2,28 g |
| Sůl | 5,51 g |
| Sacharidy | 83,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na lžičce másla lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli (nesmí změnit barvu), přidáme posekaný česnek, nové koření, římský kmín, uzenou papriku a necháme rozvonět.
Krok 2: Cibulovou směs promícháme s mletým masem, přimícháme harissu, drobně posekané bylinky, strouhanku, osolíme, opepříme a uložíme tak na 2 hodiny do chladu.
Krok 3: Mezitím si můžeme připravit omáčky. Na ostrou omáčku smícháme harissu, rajský protlak, drobně pokrájenou cibuli a koriandr, zakápneme olejem a dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: U sezamové omáčky smícháme nejprve tahini, citronovou šťávu, sůl a drobně nasekanou petržel. Poté podle potřeby naředíme studenou vodu, zhruba do lehčí kašovité konzistence. Nelekněte se, sezamová pasta po prvním přidání vody nejprve zhoustne a působí sraženě. Dalším přidáním tekutiny změní strukturu na krémovou a povolí.
Krok 5: Zhruba hodinku před tepelnou úpravou vyjmeme masovou směs z lednice a rukami tvarujeme asi 1 cm vysoké burgery. Jednotlivé burgery z obou stran opečeme na grilu.
Krok 6: Žemle rozřízneme, zahřejeme na grilu a plníme masem, zeleninou, salátem a omáčkami.
Zveřejněno 2. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí burger podle Aishy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vwqX
Moje poznámka
Kuřecí burger podle Aishy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vwqX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
kureci burger,
kureci burger recept,
chicken burger recept,
kureci domácí burgery,
chicken burger recepty,
zeleninový burger,
burger s kurecím masem,
burger kureci,
drůbeží burger,
domácí kuřecí burger,
chickenburger recept,
burgr s kuřecím masem,
recept kureci burger,
kureci burgr,
kuřecí hamburger mlety,
top recepty kureci burger,
recept na ciken burger,
domácí chickenburger,
recept na kureci burger,
harisa hame
Suroviny:
maso kuřecí mleté,
cibule,
česnek,
pasta harissa,
strouhanka,
paprika sušená uzená,
koření nové koření mleté,
římský kmín mletý,
petrželka hladkolistá,
koriandr čerstvý,
sůl mořská,
pepř drcený,
máslo,
pečivo,
rajče,
cibule červená,
salát římský,
okurky sterilované,
pasta harissa,
protlak rajčatový,
olej olivový,
cibule,
koriandr čerstvý,
pepř drcený,
sůl,
pasta sezamová,
citron,
petrželka hladkolistá,
sůl
Komentáře (46)
-- Krásný recept, omylem jsem nějak přehlédla, v mé sbírce tvých rcp by chyběl
Damera: Jsem rada, ze u vas burger chutnal..
Majka8: Holky uz podaly informace..
Vsem moc dekuji za komentiky a info..
Jinak si ji i můžeš doma udělat, je tu na ni recept:
http://www.toprecepty.cz/recept/15727-harissa---pa...
http://koreni.yin.cz/h/harissa-s-cesnekem-ma-riz-s...
Kazdy si muze zamenit maso jak chce, a dochutit podle receptu.
A vim ze Aisha ma skvele recepty,ktere stoji za to uvarit.
Je to naposledy co jsem neco chtela vysvetlit