Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařená rajčatovo-bylinková omáčka

Pokud si nedokážete představit těstoviny bez rajčatové omáčky, pak máme recept přímo pro vás. Z dobré úrody rajčat připravte tuto skvělou letní omáčku, kterou můžete zavařit do sklenic. V zimě se vám bude jistě hodit.

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rimanka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby následného zavaření

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby následného zavaření )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 181 kJ /
1 477 kcal
Bílkoviny35,14 g
Tuky6,83 g
Vláknina71,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 244 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy290,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na olivovém oleji necháme cibuli zesklovatět. Krok 2: Přidáme 2 lžíce cukru. Mícháme tak dlouho, až zkaramelizuje. Krok 3: Přidáme nakrájená rajčata na kostičky (já je dávám neloupaná, ale mohou se i oloupat), osolíme a dusíme cca 1 hodinu, až se rozvaří na kaši. Krok 4: 10 minut před koncem přidáme česnek nakrájený na plátky, bylinky (hodně) a nastrouhanou bramboru na zahuštění. Krok 5: Když je omáčka hotová, nalijeme jí do sklenic se šroubovacím víčkem. Sklenici dobře očistíme a uzavřeme. a zavařuji v klasickém hrnci. Krok 6: Zavařujeme v klasickém hrnci tak, že do něj nalijeme vodu, aby sahala pod víčka a pomalu vaříme zakryté cca 1 hodinu.

TIP: Jak zavářet v hrnci

Zveřejněno 25. 8. 2010

Poznámka autora rimanka

Omáčka má výbornou chuť a používám jí celý rok jako základ do špaget nebo lasagní. Stačí jen přidat mleté maso nebo tuňáka, olivy, šunku, prostě jak kdo má rád.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařená rajčatovo-bylinková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RP4L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařená rajčatovo-bylinková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RP4L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

stobmila: to jsem moc ráda...

Omáčka je naprosto skvělá. Delala jsem již mnoho různých receptů, ale tento je moc dobrý. <3

Dnes jsem dělala, je vynikající, rajčata jsem rozmixovala tyčovým mixérem a je to super. Díky za recept. :-K:-K:-K

Odzkoušeno a musím říct že je opravdu moc dobrá. Určitě budu delat ještě další varky. Moc děkujeme za recept. Opravdu sklidila úspěch.:-K

omáčku jsem si narychlo udělala s pasírovaných rajcat,je i tak skvěla. Ale až jí budu dělat z rajčat tak si dám tu práci a oloupuje, vyjmu jadérka ,dělám to i když vařím lečo, mimochodem do leča bude také výborná.;-)www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/6.gif;-);-)

Tomáš němec 18. 8. 2013 11:10
Omáčka vypadá skvěle, letos ji vyzkouším, zajímá mě to zavaření, nakolik stupňů jste ji zavařovali a jakou dobu? díky za rady... :)

Vyborna omacka, komentik jsem napsala u receptu na italske spagety s baklazanem, tady pridam dalsi bodik..;-)

Vyzkoušeno a super! Aromatické, moc dobré a v zimě se bude hodit:yes:

I já mám letos přebytek rajčat.Tento recept jsem objevila náhodou a omáčka je opravdu výborná i bez masa nebo šunky.Jen tak samotná na těstoviny, posypat sýrem a oběd je za 20 minut i s vařením těstovin na stole.

Po letech jsem konečně měla hromadu rajčat. Hledala jsem něco extra :-D a našla jsem to tady. Právě jsem omáčku dovařila, všechny bylinky natrhala na zahradě čerstvé, a musím říct, že nic lepšího jsem nikdy neměla. I moje dospělé děti, zhýčkané italskou a francouzskou kuchyní, jásali nadšením a skládali poklonu. S poznámkami, že mi seženou rajčata na další várky a že toho musím udělat co nejvíc. Děkuji za recept, je opravdu jedinečný.:-K

Já jsem objevila omáčku až teď a vyzkoušela a dávám za pravdu všem, je vynikající.:-K:-K

Omáčka je vynikající, udělala jsem ji včera a dnes ještě jednou. Všem doporučuji vyzkoušet :yes::yes::yes:

Omáčka je opravdu skvělá. Včera jsem ji udělala a hned jsem ji část použila na lasaně.Musím udělat ještě alespoň jednu dávku.

Skončila jsem s přípravou této omáčky právě teď a mohu potvrdit, že je výborná jako základ pro omáčky k těstovinám. Opravdu chutná.

Tak jsem to dnes udělala a musím říct,že je to vynikající.:yes:

Tématické fráze:
zavařená omáčka na špagety, zavařená rajčata s bazalkou, zavařená rajčata na spagety, co s přebytkem rajčat, zavarovani rajcatova omacka, zavařená cuketa s rajčaty, zavarená rajská omáčka, rajčatová omáčka na špagety zavařování, omacka na spagety zavarena, přebytek rajčat, omáčka na špagety na zavaření, omáčka na špagety zavařování, rajcatova omacka s bylinkami, zavařeniny z rajčat, zavařená omáčka na těstoviny, rajčatová omáčka zavařování, zavařená rajčata s cuketou, omáčka na picu, rajčatová omáčka na špagety zavařená, omáčka na těstoviny zavarena

Suroviny:
rajče, cibule, česnek, bazalka čerstvá, tymián, koření oregáno, rozmarýn, sůl, cukr, olej olivový, brambory

Přidat fotografie receptu