Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jižanské kuřecí paličky

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko nalijeme kastrolu, osolíme (asi tolik, jako bychom solili maso) a opepříme. Vložíme kuřecí stehýnka (měla by být potopená) a uložíme přes noc do lednice. Krok 2: Druhý den uvedeme obsah kastrolu k varu a na mírné teplotě vaříme 15-20 minut. Mezitím dáme vejce do misky a rozšleháme je vidličkou. Do mikrotenového sáčku nasypeme hladkou mouku, kterou osolíme a ochutíme chilli nebo kořenící směsí - nebo obojím (2-3 lžíce). Množství koření si namícháme podle svých zvyklostí a uvážení, doporučuji půl lžičky "chilli" a asi 2 a půl lžíce kořenící směsi. Přidání chilli se odvíjí od stupně pálivosti použité kořenící směsi. ;-) Krok 3: Povařené maso vyjmeme, osušíme a protřepeme v sáčku s moučnou směsí, následně obalíme ve vajíčku a nakonec opět protřepeme v ochucené mouce.
Necháme 15 minut zaschnout a smažíme v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

Zveřejněno 6. 10. 2009

Poznámka autorky Eliza

Díky odležení a povaření v mléce je maso báječně měkoučké a šťavnaté.

Do mouky si každý může namíchat koření dle vlastní chuti - granulovaný česnek, muškátový oříšek, pomletou sušenou cibuli, sušenou zeleninu nebo sušené bylinky apod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jižanské kuřecí paličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q0VL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jižanské kuřecí paličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q0VL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Takže přidávám foto, pokud nevadí;-). Já jsem měla fazolky od Daniely, ale zkusila jsem aspoň kousek paličky, abych věděla, co jsem uvařila. Popravdě, pro mne nemastné, neslané, čekala jsem od toho víc. Zvláštní, že mléko jsem osolila docela dost, až jsem měla obavy, že jsem to přehnala. Na druhé straně, příteli to moc chutnalo.;-)

Eliza: Vyřídím, pokud bude jak!:-D

Jana Remkova: Že zdravím Vlastu...;-)

Tak koukám, že v AHA je ze včerejška stejný recept od Vlasty Zálešákové;-). Zítra jdu na něj;-)

Teda měli jste to pěkně vypečené...:-p
jj, také jsem mléko nevylévala, ale vždy udělala polévku. Normálně použít na řídký bešamel a něco k tomu dovymyslet...Vylít by bylo škoda. Podělíš se s námi, doufám...?

Elizo, tak jsme si zase polechtali chuťové buňky :-8:-8:-p udělala jsem křidýlka, byla pěkně masitá a velká...a bylo to fakt výborné :yes: přidávám důkaz ;-)
teď řeším, co s tím mléčným vývarem, je mi líto ho vylít - vidím to na nějakou polévku ;-)

Tak to je velmi zajímavý recept, který láká k vyzkoušení:yes:

Ivo, to je dobré...;-):-D Jsem ráda, že tě ten recept zaujal a doufám, že vám bude chutnat. Mám matné tušení, že je to z časopisu Apetit, ale ruku do ohně bych za to nedala - recept mám rukou opsaný už hodně let. Nám chutná.

Elizo, dneska ke mně doputoval od kamarádky email s wordovým souborem - s různými recepty na kuře...zaujala mě příprava s vařením v mléce, tak jsem si to vytiskla, večer maso naložila a teď jukám, jestli tu něco podobného nenajdu:-8...a ejhle:-O...on mi přišel tvůj recept i s tvými fotkami :-O:-O:-O ty už putuješ i po internetu a ani o tom nevíš :-O:yes: takže zítra bude tato dobrota, už teď se těším - a pobavilo mě to :-D

Míšo, moc mě těší...:-K Díky za realizaci a krásnou fotku.

Eli, robila som dnes tieto stehna a podla mna su lepsie, nez v klasickom trojobale. Velmi sme si pochutili. Pridamavm bodku a fotku ;-)

:-O tak o tomhle jsem ještě nikdy neslyšela. Vypadá to dost jedle a ta úprava je fakt zajímavá. :yes::yes: ;-)

Aha... sice tomu moc nerozumím, ale respektuji tvoje rozhodnutí. Ale proč bys nepřidávala recepty (:-? ), máš je všechny skvělé - a to myslím opravdově! Ale záleží to jen a jen na tobě, mě pro dnešek těší, že jsi si pochutnala díky receptu, který jsem vložila...:-):-)

Elizka, fotiť môžem aj mobilom v prípade núdze...nefotím z iných dôvodov. (A vlastne ani neviem, či budem ešte niečo vkladať.) Ak ťa niečo z mojich receptov zaujalo, prípadne obohatilo váš rodinný jedálniček, som naozaj rada.

Jejda, Magdalenko, to je rychlost :-). To mě baví a těší a mám radost...:-)
Napiš si Ježíškovi o foťák... Tedy ne, že by vadilo, že nefotíš, tak to nemyslím. Ale máš super recepty a focení by tě určitě chytlo, tady se to tak jednoduše vkládá! :-)

Elizko, práve som dojedla. Ďakujem za recept, veľmi mi chutilo. Trochu som urobila zmeny, lebo som nemala otvorený PC a nepamätala som si presný postup, ale vlastne len v korení a v spôsobe obaľovania - nie v sáčku ale v miske. Ako korenie som dala trošilinku zázvoru (chcela som voňavé mäsko a kvet sa "vyparil" niekam)a chilli.
Ja by som ti dala najradšej 1 s hviezdičkou, pretože kuracie mäso v tejto úprave je vynikajúce.

Magdalenko, recept mám vystřižený už léta z nějakého časopisu a nalepený do jednoho ze svých sešitů s recepty...:-) Bohužel, zdroj je už neidentifikovatelný, navíc jsem ho za ta léta poupravila podle svého...
Budu ráda, když vyzkoušíš a ozveš se. :-)
Drobku, děkuji za odkaz, je velmi zajímavý, zejména pro milovníky ostrých jídel, mezi které se počítám. A ten výraz "paprikologie" :-D:-D.

Veľmi zaujímavý recept. Odkiaľ vlastne pochádza? Skúšam si tipnúť, ale váham...Vybrala som ráno stehná z mrazničky, láka ma odskúšať, v záchvate zdravého stravovania som nesmažila mäso už neviem odkedy...

drobek dakujem za odkaz o stiplavych paprikach a konecne som pochopila, preco som vyhodila tabasco, netusila som, ze sa tam pridava ocot a pismenka su take male, ze som to nevidela precitat:-8...no a samozrejme som sa ani nesnazila...skratka mala som po pouziti tabasca vzdy pocit, ze mi to pokazilo jedlo...akoby aj nie..napr. do tataraku som si nakvapkala ja debil ocot...:-8

:-O Chilli tekuté je něco jiného,tohle se má sypat, tekutiny snad až do hotového. Mrkněte se na tu mou stránku, tam je toho opravdu dost a dost. I čím nahradit odporně kyselé Tabasco.:-((

V Čechách se prodává "chilli mleté" - prostě chilli, tak se to jmenuje. Třeba blbě, ale je to cayenský pepř. 2-3 lžíce jsem napsala za slovo "obojí" - použijeme tedy nějakou kořenící směs a trochu chilli (mletý cayenský pepř) v takovém množství, jak jsme zvyklí a co naše pusa (a útroby) snese...;-)
Snad to na vysvětlenou stačí, ještě to upřesním v receptu. Na odkaz se, Drobku, příležitostně podívám, moc děkuji.

Jani - mně nejde o pravopis!!!! Prostě píšu, jak jsem zvyklá ...
Jo a mrkněte, na ten odkaz Drobka o něco níž - je to výborně napsaný a srozumitelný!!!

Však jsem to tak napsala, ne? Tekuté používám víc. Napsala jsem čili, no, tak chili, sory!:-)):-D

Trochu opravím Janu - chilli použila Eliza mleté - tedy v sáčku - tuším Kotany? A prodávají i ve směsi - píše to poměrně přesně v návodu. Jani - existuje i tekuté chilli, nebo taky tabasco, ale tady se jasně píše o mletém, takže suché. Jinak - se dají použít mleté chilli papričky, Jo a na chili con carne určitě ne ...Je to ten sáček s podtitulem cayenský pepř, co má Drobek na těch stránkách!!!! Takže - to je ono - Eliz, mrkni tam, jestli se nemýlím, prosíím ;-):-D

Drobek, čili je tekuté, v takové podobné lahvičce, jako třeba sojovka, ale taky sypké, jako paprika v sáčku. Momentálně ho nemám, jinak bych tady přidala fotku, abys měl představu. Snad bude mít Eliza?;-)

:-p Moc se mi to líbí, jen poněkud tápu co myslíte tím chilli. Narazil jsem na to v mnoha receptech a opravdu nevím co si představit. je to mleté chilli, tedy cayanský pepř, to by při 2 - 3 lžících byla sebevražda, nebo je to kořenící směs na chilli con carne?:-O
Jukněte na můj rozbor http://drobek.eml.cc/vsechno/ostre.htm, Paprikologie, tam se vysvětlí o čem mluvím.
Nechci být hníidopich, jen mám rád když se věcem říká tak, aby tomu lidi rozuměli.
Děkuju.:-)

Hmm, tak to jsem ještě nedělala a že jsem teda z kuřete dělala kde-co;-) Líbí se mi to! :yes:

Eliz - to mléko ...:yes::yes: bezva ... vyzkouším ;-):-p:yes:

To vypadá dobře. Určiže zkusím. Zatím ti patří bod.:yes:

Tématické fráze:
kuřecí paličky, kuřecí paličky recept, recept na kureci palicky, kuřecí paličky recepty, recepty na kuřecí paličky, kuře tabasco, čili con carne, recept kuřecí paličky, recepty kureci palicky, čím nahradit tabasco, jižanské kuře, jižanské kuře recept, kuřecí paličky v trojobalu, palicky na maso, jižanské smažené kuře, cilli con carne kuřecí paličky, kuřecí paličky-recept, kuřecípaličky, chili con carne recept, smažené kuřecí paličky

Suroviny:
paličky kuřecí, mléko, mouka hladká, chilli, vejce, pepř, sůl, olej

Přidat fotografie receptu