Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 906 kJ /
456 kcal
Bílkoviny23,34 g
Tuky10,09 g
Vláknina27,40 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 214 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy63,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako první jsem si zapnula troubu na 200°C. Půlku dýně jsem vydlabala, nakrájela na cca 1 cm hrubé měsíčky, poskládala na plech, osolila, opepřila, zaprášila paprikou a posypala rozmarýnem, zakápla olejem. Krok 2: Pak je promíchala. Možná by bylo lepší dát je do nějakého pytlíku se zbytkem ingrediencí, protřepat a pak vyskládat na plech. To pak šlo do trouby asi na 15 minut, pak jsem měsíčky otočila a dala zase péct. Krok 3: Na náplň jsem si na oleji osmahla nakrájenou cibuli s paprikou. Pak jsem přidala mrkev. Nakonec přišly na řadu fazole. Trochu jsem to ochutila solí a pepřem a přimíchala česnek. To jsem dala bokem a udržovala to v teple. Krok 4: Vejce jsem si rozkvedlala. Cuketu jsem si překrojila napůl (nemyslím podélně, ale prostě uprostřed), nakrájela na hrubší plátky (cca 1/2 cm) a dala marinovat. Krok 5: Nebo je lze jen osolit a opepřit, či dochutit jiným kořením či bylinkami dle libosti. Je dobré si dopředu rozvrhnout, co bude dělat podloží, aby to bylo tak ze dvou kusů, a čím se pak náplň přikryje, tam už na tom moc nesejde. Krok 6: Prvně jsem si z obou stran lehce osmahla vrchní kousky. Pak jsem dala na pánev ty spodní a když jsem je obrátila, hned jsem do spáry mezi nimi nalila trochu vajíčka (asi tak půlku z toho 1), aby se spojily. Krok 7: Pro jistotu, protože ta cuketa je poměrně těžká a vajíčko u ní nedrží třeba až tak dobře, jako u brambor či knedlíku, jsem na vrch dala plátek sýra. Krok 8: Na něj jsem pak dala část fazolové směsi, překryla to plátky cukety. Na ně přišly měsíčky nektarinky a celé to zasypat strouhaným parmezánem. Krok 9: Aby se nektarinky prohřály a sýr trochu roztekl, přiklopila jsem pánev pokličkou. Smažíme už jen mírně, aby cuketa nebyla zespodu připálená. Krok 10: Někdy během toho všeho jsem si do rendlíku dala rozpustit máslo, do něj prolisovala česnek a nechala jej mírně zezlátnout. To jsem zalila mlékem. Krok 11: Mouku jsem si smíchala s vodou. Není nutné tu moučnou vodu do toho nalít všechnu, stačí lehce na zkoušku, jak moc bude omáčka houstnout. Krok 12: Neboť mouku je dobré provařit, postupně jsem omáčku ředila vodou, protože se tekutina průběžně vyvařovala a omáčka pak moc houstla. A samozřejmě jsem ji ještě trochu dochutila. Krok 13: Nakonec jsem to už jen naservírovala, hranolky pokapala omáčkou, nejvíc ji nalila kolem cukety a trochu i na ni.

Zveřejněno 19. 8. 2013

Poznámka autorky Kaczik

Pro jakousi steakovou autentičnost jsem si cuketu namarinovala ve směsi ze z lžíce vinného octa, olivového oleje, lžičky kremžské hořčice, soli, pepře, bylinek (bazalka a petrželová nať), sladké papriky a trochy sušeného česneku.

Ve výsledku to pak na talíři vypadá jako flák něčeho. Nektarinka sice vypadá klišovitě (znáte to - klasika broskev na kuřecím), ale její ovocná mírně nakyslá chuť se dobře doplňovala s cuketou a s fazolovou směsí =).

A vypadá to složitě, ale není. Já jen neumím psát věci jednoduše :D.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/08/cuketovy...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RX1L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RX1L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

cukety i hokaido rostou,určitě vyzkouším:-K

Hokaido dýni mám moc ráda, takhle ji neznám a určitě zkusím:yes::-p

Tématické fráze:
cuketové hranolky, hokaido hranolky, hranolky z dýně hokaido, recepty z cukety hokaido, hranolky z cukety, recepty cuketa hokaido, cuketa hokaido recepty, hranolky z hokaido, hokaido recepty, hranolky z dýně, recept cuketa hokaido, dýně hokaido hranolky, cuketa hokaido recept, cuketa a hokaido, hokajdo hranolky, dýněhokaido, hranolky hokaido, hokkaido recepty, smažený hokaido, recept cuketa a hokaido

Suroviny:
cuketa, vejce, cibule, paprika čerstvá zelená, fazole červené v rajčatovém nálevu, mrkev, česnek, sýr, nektarinky, parmazán, sůl, pepř, paprika sušená sladká, dýně hokkaido, olej, sůl, pepř, česnek sušený, rozmarýn, česnek, máslo, mléko, mouka, voda, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu